Nastavak uspješne suradnje

Vatreni i Croatia Airlines nastavlju letjeti zajedno

02.09.2020.

Vatreni i Croatia Airlines nastavlju letjeti zajedno
Foto: Drago Sopta/HNS

Danas je u sjedištu Hrvatskoga nogometnog saveza potpisan ugovor o nastavku suradnje između HNS-a i Croatia Airlinesa, kojim hrvatski nacionalni avioprijevoznik ostaje službeni avioprijevoznik svjetskih doprvaka i HNS-a. Ugovor su potpisali Davor Šuker, predsjednik HNS-a, i Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Nakon što su se Vatreni vratili u Hrvatsku posebnim letom Croatia Airlinesa sa srebrnim medaljama osvojenim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u rujnu 2018. godine potpisan je ugovor o suradnji između HNS-a i Croatia Airlinesa. S obzirom da se suradnja odvijala na obostrano zadovoljstvo, čelnici obje organizacije odlučili nastaviti partnerstvo u sljedeće dvije godine.

"Raduje me nastavak suradnje s Croatia Airlinesom jer smatram prirodnim da hrvatska reprezentacija leti s hrvatskim nacionalnim zračnim prijevoznikom. Nalazimo se u zahtjevnim javnozdravstvenim okolnostima i zato mi je drago da nastavljamo suradnju s Croatia Airlinesom jer sam siguran da im je zdravlje putnika na prvom mjestu te da će kao naši partneri učiniti sve da reprezentacija ima najbolje i najsigurnije moguće uvjete za putovanje. Od srca se nadam velikom broju zajedničkih, sigurnih i pobjedničkih letova", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Nastavak partnerstva s HNS-om još je jedan dokaz snažne povezanosti hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika i hrvatske nogometne reprezentacije, koja traje više od dva desetljeća. Vjerujem da će daljnja suradnja dva prepoznatljiva hrvatska brenda, zrakoplovnog i nogometnog, i u budućnosti pridonositi uspješnoj promociji naše države u svijetu", rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Tradicija prijevoza hrvatske nogometne reprezentacije s velikih natjecanja počela je prije 22 godine, u srpnju 1998. godine, kada se izabrana nogometna vrsta u domovinu vratila zrakoplovom Croatia Airlinesa s brončanim odličjem osvojenim na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Dvadeset godina kasnije, u srpnju 2018., posebno brendirani zrakoplov Airbus 319 s natpisom Bravo Vatreni! vratio je svečanim letom srebrnu nogometnu reprezentaciju iz Moskve u Zagreb, preletjevši pritom prepuni Trg bana Josipa Jelačića.

 

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri