Kvalifikacije za EURO U-21

Rukavina: "Dobro smo odgovorili Česima, no nedostajala nam je realizacija"

08.09.2020.

Rukavina: "Dobro smo odgovorili Česima, no nedostajala nam je realizacija"
Foto: Czech Football Federation

Izbornik U-17 reprezentacije te vršitelj dužnosti izbornika U-21 reprezentacije Tomislav Rukavina osvrnuo se na utakmicu protiv Češke, koja je završila bez pogodaka. 

V.d. izbornika U-21 reprezentacije Tomislav Rukavina komentirao je jučerašnju utakmicu te je usporedio učinak hrvatske mlade reprezentacije u Češkoj te nedavnu utakmicu protiv Grčke:

"Rezultat jučerašnje utakmice nije onakav kakav smo priželjkivali – iako bi u nekim drugim okolnostima neriješeni rezultat na gostujućem terenu te protiv prvoplasirane momčadi u skupini svakako bio vrijedan rezultat. Česi su jučer igrali istim stilom kojeg smo vidjeli u Velikoj Gorici te smo znali kako će igra protiv njih zahtijevati puno dugih lopti, duela i agresivnosti. Bili smo spremni na to te smo dobro odgovorili na njihov stil igre, no nedostajali su nam protok lopte, igra po boku i realizacija koji su nas krasili u utakmici protiv Grčke."

Mlade Vatrene očekuju još četiri utakmice u sklopu kvalifikacija za EURO U-21, počevši s domaćom utakmicom protiv San Marina te gostovanjem u Grčkoj u listopadu:

"U nastavku kvalifikacija našu mladu reprezentaciju čekaju četiri utakmice – dvije na domaćem terenu protiv nominalno slabijih momčadi i dvije na gostovanjima protiv Grčke i Škotske. Potrebne su nam sve četiri pobjede - ako ih ostvarimo, siguran sam kako ćemo skupiti dovoljan broj bodova za plasman na Europsko prvenstvo. Naravno kako nam to neće biti lako, no moramo ići utakmicu po utakmicu. Ima još puno bodova u igri te je važno potruditi se i maksimalno se ozbiljno spremati za svaku sljedeću utakmicu."

Rukavina je također naglasio i važnu ulogu mlade reprezentacije u formiranju budućih seniorskih reprezentativaca:

"Svi igrači U-21 reprezentacije imaju kvalitete i potencijal potreban za uspjeh u seniorskom nogometu te za mogući ulazak u A reprezentaciju, a kada i hoće li se to dogoditi ovisi i o njihovim pozicijama te o starijim igračima koji su trenutačno nositelji igre A reprezentacije. Josip Brekalo već je član Vatrenih, a očekujem kako će brzo stići i Sosa, Erlić te drugi igrači koji pokazuju ogroman potencijal. U svakom slučaju, budućnost naše A reprezentacije počiva na reprezentativcima u mlađim kategorijama."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri