Francuska kažnjava propuste

Dalić: "Razočaran sam rezultatom, ali ne smijemo pasti"

08.09.2020.

Dalić: "Razočaran sam rezultatom, ali ne smijemo pasti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja po završetku pariškog susreta Francuske i Hrvatske, koji je završio pobjedom svjetskih prvaka 4:2.

Razočaranje rezultatom

"Čestitam Francuskoj na pobjedi, ali razočaran sam rezultatom, nismo zaslužili ovako izgubiti, pogotovo nakon prvog poluvremena, kada smo odigrali sjajne 43 minute. Držali smo kontrolu, imali igru i vodstvo, i bili smo dominantna momčad. Tada su se dogodile dvije minute u kojima smo sve izgubili. Tada nismo bili odgovorni, pomislili smo da smo mi prvaci svijeta i da je gotovo. Suparnik poput Francuske to kažnjava"

Bolja igra nego u Portugalu

"Vratili smo se, imali sve u svojim rukama i nogama, no dogodio nam se prekid, kada prelako primamo pogotke. Opet, bolje sada nego kasnije, nama je ovo priprema. Pokazali smo bolju igru nego u Portugalu, bili smo agresivniji i kompaktniji, i više smo trčali, no frustrira olako primanje pogodaka. Međutim, ne smijemo pasti, znamo što je naš cilj - Europsko prvenstvo. U Ligi nacija želimo ostati u elitnom razredu i sada nas čekaju dvije domaće utakmice, kada ćemo sigurno biti bolji"

Izostanak Modrića i Rakitića

"Naravno da su nedostajali Modrić i Rakitić, oni svojim iskustvom čuvaju loptu i kompaktnost momčadi, no moramo se privikavati igrati bez njih jer će se kad-tad povući. Imamo kvalitetne igrače koji ih mogu zamijeniti i ovo je bila idealna šansa onima koji dolaze"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri