Šuker i Sudac predstavljali Hrvatsku

Kongres Fife održan putem videokonferencije

18.09.2020.

Kongres Fife održan putem videokonferencije
Foto: Arhiva HNS

U petak, 18. rujna 2020. godine, održan je putem videokonferencije Kongres Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Po prvi je puta Kongres Fife održan online, a glavna je tema bila aktualna situacija povezana s pandemijom novog koronavirusa te način na koji se nogomet nosi s novonastalim okolnostima.

Hrvatsku su predstavljali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Prihvaćene su promjene Statuta koje omogućavaju i buduće online održavanje Kongresa Fife, a igračima olakšavaju promjenu reprezentacije.

Prihvaćeni su i financijsko izvješće te izmijenjeni proračun za razdoblje od 2019. do 2022. godine, odnosno detaljni proračun za 2021. godinu.

"FIFA nije u krizi, ali nogomet jest. Novac stoga ide tamo gdje mora ići, nogometu - kako bi pomogao nogometu. Nova je FIFA vjerodostojna, moderna, profesionalna i odgovorna. Možete očekivati vrhunsku razinu rukovođenja, zajedno uspijevamo u tome", poručio je predsjednik Gianni Infantino.

U četvrtak je Vijeće Fife odobrilo pravila za pristup financijskoj podršci u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi američkih dolara te potvrdilo promjene u kalendaru međunarodnih natjecanja, uz prihvaćeno izvješće radne skupine nadležne za COVID-19.

Ovogodišnji se Kongres Fife trebao održati u glavnom gradu Etiopije, Addis Abebi, a sljedeći je zakazan za 2021. godinu u japanskom Tokiju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri