GOL VRIJEDAN REMIJA

Ivana Rudelić: Remi sa Švicarkama veliki je poticaj

19.09.2020.

Ivana Rudelić: Remi sa Švicarkama veliki je poticaj
Foto: Drago Sopta/HNS

Remi sa Švicarkama će nas napuniti potrebnim samopouzdanjem, ali najvažnije da ovim rezultatom šaljemo pravu poruku uoči naših idućih ispita. Nadam se da ćemo i u utakmicama što slijede pokazati tko smo i što smo i da će sve naše protivnice znati da protiv nas nije lako igrati, kaže Ivana Rudelić

 

Bio je dovoljan samo trenutak nepažnje švicarske obrane… Ivana Rudelić bila je brža od pratnje, a u izravnom sučeljavanju s protivničkom vratarkom imala i malo sreće. Prvi pokušaj nije urodio plodom, ali Ivana je dobila drugu priliku. Lopta je na kraju ipak završila u mreži, a hrvatska napadačica proslavila pogodak koji je Hrvatskoj otvorio vrata pozitivnog rezultata (1:1) u utakmici petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. godine. Bez obzira na to što se dogodio već u trećoj minuti. Švicarske su do kraja utakmice izjednačile rezultat, ali Hrvatska je uspjela obraniti remi.

“Objektivno gledajući, moramo biti zadovoljne postignutim rezultatom, jer je Švicarska vrlo kvalitetna reprezentacija, ali… Ja, osobno, uvijek želim više. Činjenica jest da su Švicarke imale više loptu u svojim nogama i konstantno bile jako opasne, ali i nama se na kraju utakmice ukazala velika prilika.”, kaže Ivana Rudelić ukazujući na meč-loptu u njezinim nogama u 84. minuti i preslikanoj situaciji što se dogodila osamdesetak minuta prije.

“Nisam dobro procijenila situaciju, prekasno sam podigla glavu da bih vidjela kako se švicarska vratarka kreće, poslije više nisam stigla najbolje reagirati pa završni udarac nije bio precizan. Šteta, jer je prilika stvarno bila jako dobra, ali, sve u svemu, bod je super. Izbornik je poslije utakmice bio jako zadovoljan, pohvalio nas je i čestitao nam. Ovaj rezultat nam je veliki poticaj za nastavak natjecanja”.

Hrvatske nogometašice već u utorak u Mogosoaiji pokraj Bukurešta očekuje sraz s Rumunjkama kao uvod u “triptih” utakmica s protivnicama po mjeri.

“U Rumunjskoj nas očekuje jako težak zadatak. Iz jednostavnog razloga što će Rumunjke stajati puno dublje. Švicarke su igrale otvoreno i automatski nam ostavljale dosta prostora u kontrama i polukontrama. U utorak ćemo mi biti te koje će morati diktirati ritam i voditi igru, vjerujem da će se domaće igrače postaviti u čvrstom obrambenom bloku. Da, da, bit će malo i po nogama, ha, ha, ha… Međutim, baš po tom pitanju moramo pokazati naš mentalitet i biti čvrste u duelima.”,

Kao prvi preduvjet pozitivnom ishodu.

“Remi sa Švicarkama će nas napuniti potrebnim samopouzdanjem, ali najvažnije da ovim rezultatom šaljemo pravu poruku uoči naših idućih ispita. Nadam se da ćemo i u utakmicama što slijede pokazati tko smo i što smo i da će sve naše protivnice znati da protiv nas nije lako igrati.”, zaključila je Ivana.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri