Sjajna golgeterska forma

Kramarić: "Nadam se da će biti još rekorda!"

20.09.2020.

Kramarić: "Nadam se da će biti još rekorda!"
Foto: Drago Sopta/HNS

Sve se brzo dogodilo, nisam imao pojma da obaram rekord, ali naravno da sam sretan zbog hat-tricka. Nadam se samo da ću ostati zdrav pa će biti još prilika za neke nove rekorde, kaže Andrej Kramarić koji je u Kölnu srušio rekord 1. i 2. Bundeslige po broju uzastopnih prvenstvenih golova (devet)

Andrej Kramarić ne odriče se dobrih navika. Napadač Vatrenih ostvario je “hat-trick” u gostujućoj pobjedi Hoffenheima nad Kölnom (3:2) na otvaranju nove bundesligaške sezone i nastavio impresivan golgeterski niz. Uzimajući u obzir i završetak prošle sezone, Kramarić je, naime, zabijao golove na četiri posljednje službene utakmice Hoffenheima, tri prvenstvene (Union Berlin 4:0, Borussia (D) 4:0, Köln 3:2) i utakmici njemačkog Kupa (Chemnitzer 5:4 11m (2:2)). Summa summarum: 10 golova na četiri utakmice! “Krama” je, uzgred, postigao svih devet Hoffenheimovih golova na posljednjim trima utakmicama i dodao još jedan gol u raspucavanju jedanaesteraca tijekom već spomenute kup utakmice s Chemnitzerom u okviru prvog kola Kupa DFB-a.

“Hoću li dozvoliti i suigračima da zabiju gol? Ha, ha, ha… Bilo bi dobro da se i ostali suigrači probude, vjerojatno i hoće, jer će u suprotnom protivnički igrači previše mene stiskati pa ću imati manje prostora i vremena. U tom kontekstu bi i za mene samog bilo bolje da i drugi igrači počnu zabijati golove.“, kaže Kramarić koji je u Kölnu srušio rekord 1. i 2. Bundeslige po broju uzastopnih prvenstvenih golova, do tog trenutka u vlasništvu Marija Gomeza, koji je svojedobno postigao sedam golova za redom za Wolfsburg.

“Vidio sam taj podatak poslije utakmice i moram priznati da lijepo zvuči! Sve se brzo dogodilo, nisam imao pojma da obaram rekord, ali naravno da sam sretan zbog hat-tricka. Nadam se samo da ću ostati zdrav pa će biti još prilika za neke nove rekorde.“.

Kramarić je već navikao na dostignuća koja prije njega nikad nikome nisu pošla za rukom. Andrej je, podsjetnika radi, u zadnjem kolu prošle sezone postao prvi igrač u povijesti Hoffenheima koji je na jednoj bundesligaškoj utakmici postigao četiri pogotka i prvi igrač koji je kao gost zabio četiri gola dortmundskoj Borussiji. Uostalom, samo trojica igrača prije njega uspjela su ostvariti “hat-trick” u gostima kod “crno-žutih”: Fritz Walter (1990./91.), Erhard Hofeditz (1977./78.) i legendarni Gerd Müller (1969./70.). Umjesto samohvale, “Krama” radije ukazuje na maksimalnu mobilizaciju momčadi uoči predstojeće utakmice s moćnim Bayernom.

“Da, malo sam kritizirao suigrače poslije utakmice… U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, a u drugom poluvremenu - sušta suprotnost. Köln nas je stisnuo, praktički nismo mogli prijeći centar. Moramo igrati puno bolje, jer… Ako protiv Bayerna budemo igrali kao u drugom dijelu utakmice s Kölnom, bolje da i ne igramo, samo ćemo se izblamirati. Protiv Bavaraca ćemo morati biti na 200 posto da bismo uopće mogli sanjati o osvajanju boda.”.

Iako je bilo predviđeno da na stadionu u Kölnu bude nešto više od devet tisuća gledatelja, vrata istoga su, slijedom epidemiološke situacije, na kraju ipak ostala zatvorena.

“Govorilo se da će biti otvoreno dvadeset posto kapaciteta stadiona, ali na kraju su epidemiolozi procijenili da se utakmica ipak igra bez prisustva gledatelja. Iskreno, još uvijek se ne zna hoćemo li utakmicu s Bayernom igrati s publikom ili bez nje. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u našoj regiji.”. 

Kad je u pitanju utakmica Hoffenheima i Bayerna u sljedećem kolu, izvjestan je dvoboj bivših suigrača i najboljih strijelaca na otvaranju sezone: Sergea Gnabryja i Andreja Kramarića… Norveški “wunderkind” u redovima dortmundske Borussije, Erling Haaland, u prvom je kolu postigao “samo” dva pogotka. Ako se po jutru dan poznaje, Kramarić je na dobrom putu rušenja osobnog rekorda po broju prvenstvenih pogodaka u jednoj sezoni (17).

“Ljestvica strijelaca sada izgleda jako lijepo, ali neće biti tako non-stop. Realno, Hoffenheim nema kvalitetu Bayerna i Borussije, igrači poput Lewandowskog, Gnabryja ili Haalanda zabijat će puno više golova. Međutim, uopće se time ne opterećujem niti si želim postavljati neke ciljeve. Samo da je zdravlja pa dokle ide - ide.”. 

Kramariću u Hoffenheimu uglavnom ide jako dobro. Poslije 152 odigrane utakmice na kontu ima 75 golova i 30 asistencija.

“Bilo bi još bolje kad bih igrao u klubu koji je dominantniji u igri prema naprijed, ali moram biti jako zadovoljan i s ovim brojkama.”.

Iza Kramarića i Vatrenih premijerni su nastupi u novoj sezoni Lige nacija, Hrvatska je na otvaranju upisala dva gostujuća poraza (Portugal 1:4, Francuska 2:4).

“U Portugalu smo igrali jako loše, rekao bih da je problem bio u našim glavama, ne u tijelima. Termin je bio čudan, nismo se najbolje pripremili za utakmicu i bili smo kažnjeni. Protiv Francuza smo igrali puno bolje i zaslužili puno više, jer smo u nekim razdobljima igrali bolje od domaćina, ali na kraju je ipak presudila kvaliteta. Francuzi na svakoj poziciji imaju petoricu igrača koji mogu igrati u prvih 11, a mi moramo biti realni i priznati da ne možemo na terenu imati dvadeset Modrića. Kada Hrvatska ne igra s najboljim igračima to se jednostavno osjeti i zato ne treba od ovih poraza raditi dramu. Moramo biti svjesni činjenice da ne možemo svake godine ponavljati rezultat iz Rusije. To je bila predivna priča za koju se moralo poklopiti puno stvari, uključujući i sreću. I još nešto, mi sasvim drukčije reagiramo kada igramo puni naboja i emocija, kad igramo za nešto veliko. Nadam se da ćemo ubuduće biti bolji, pogotovo kada budemo igrali pred našim navijačima.”, zaključio je Kramarić.  

Andrej Kramarić u Hoffenheimu
152 utakmice
75 golova
30 asistencija

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri