Novi ispit u Rumunjskoj

Landeka: "Rumunjke su sve, samo ne bezazlene protivnice"

22.09.2020.

Landeka: "Rumunjke su sve, samo ne bezazlene protivnice"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ženska hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, izabranice Mate Prskala od 18 sati po hrvatskom vremenu očekuje gostujući ispit s Rumunjskom u Mogosoaiji kraj Bukurešta.

 

Dvoboj s Rumunjkama stiže poslije vrijednog zaprešićkog remija sa Švicarskom (1:1).

“Umor od puta je ostavio traga, malo nas je mučila i vremenska razlika, ali poslije dobrog rezultata protiv Švicarske sve je puno lakše.”, kaže kapetanica Iva Landeka koja upućuje na maksimalan oprez bez obzira što su Rumunjke u dosadašnjem tijeku natjecanja osvojile samo tri boda.

“Koliko se god nekima činila utakmica s Rumunjskom lakša na papiru, može samo biti teža u odnosu na onu sa Švicarkama. Kao prvo, to će nam biti druga utakmica u kratkom razdoblju, a kao drugo, Rumunjke su sve, samo ne bezazlene protivnice. Po mom mišljenju, Rumunjska i Švicarska su jednako kvalitetne ekipe, bez obzira na to što su Švicarske osvojile puno više bodova. Gledali smo video, Rumunjke igraju vrlo agresivno, na trenutke čak i "prljavo", morat ćemo se dobro pripremiti i adekvatno odgovoriti na takav način njihove igre.".

Hrvatske nogometašice dokazale su u susretu sa Švicarkama da mogu igrati protiv najjačih protivnica u skupini, pred njima su završni ispiti protiv ekipa iz "donjeg doma". 

"Ono što nas najviše raduje u remiju sa Švicarkama je činjenica da smo se tijekom cijele utakmice držale zacrtanog plana. Morat ćemo i protiv Rumunjske imati plan, sigurno ćemo nastojati imati više loptu u svojim nogama, jer je vrlo nezgodno trčati za protivnicama dvije utakmice za redom i to s kratkim vremenskim odmakom. A kad spominjemo ljestvicu, Rumunjke su puno kvalitetnije nego što to sugerira trenutačni poredak. Pandemija koronavirusa puno je utjecala na formu reprezentacija koje nisu bile dugo zajedno na okupu, a teško je uigravati neke stvari u samo nekoliko dana. Ponavljam, morat ćemo biti maksimalno oprezne, ali to ne znači da ćemo se skrivati na terenu.", zaključila je Iva Landeka. 

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri