Treće pretkolo Europske lige

Rijeka kroz produžetke u play-off, kraj za Lokomotivu i Hajduk

24.09.2020.

Rijeka kroz produžetke u play-off, kraj za Lokomotivu i Hajduk
Foto: nk-rijeka.hr

Nogometaši Lokomotive, Hajduka i Rijeke u četvrtak su se borili za plasman u posljednje pretkolo Europske lige, a uspjeh je proslavila momčad s Rujevice.

Nakon domaćeg poraza od bečkog Rapida u drugom pretkolu Lige prvaka, Lokomotiva je u trećem pretkolu Europske lige gostovala kod Malmöa, a Šveđani su pitanje pobjednika riješili već u prvih pola sata.

U tom je razdoblju dva puta precizan bio Thelin, a jedan je pogodak dodao Nalić za 3:0. U drugom su poluvremenu Larsson i Rieks postavili konačnih 5:0.

Na gostovanje je morao i Hajduk, a Splićani su uz dobar otpor neriješenih 0:0 kod Galatasaraya držali sve do 77. minute, kada Belhanda trese mrežu. Babel je u završnici na semaforu ispisao konačnih 2:0.

Prednost domaćeg terena imala je Rijeka protiv ukrajinskog Kolosa, a kako u 90 minuta nije bilo pogodaka, igrali su se produžeci.

U 102. minuti Escoval pronalazi metu na asistenciju Andrijaševića, koji se u 115. minuti i sam upisuje u strijelce te Rijeka s 2:0 odlazi u play-off - 1. listopada gostovat će kod danskog Kobenhavna. Dinamo će isti dan ugostiti estonsku Floru iz Tallinna.

Europska liga, treće pretkolo:
Malmö - Lokomotiva 5:0
Galatasaray - Hajduk 2:0
Rijeka - Kolos Kovalivka 2:0 (0:0, produžeci)

Foto: nk-rijeka.hr

Foto: nk-rijeka.hr

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri