Delegacija HNS-a na Mirogoju

Počast velikanima hrvatskog nogometa

25.09.2020.

Počast velikanima hrvatskog nogometa
Foto: Drago Sopta/HNS

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom posjetila je posljednje počivalište Vlatka Markovića na Mirogoju i obilježila sedmu obljetnicu smrti bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a u dobra spominjanja otišao 23. rujna prije sedam godina.

Uz predsjednika Šukera, delegaciju HNS-a činili su izvršni direktor Marijan Kustić, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, voditeljica Odjela za licenciranje i međunarodne poslove Ivančica Sudac, povjerenik HT Prve lige i Druge HNL Josip Brezni, a u ime GNK-a Dinamo pridružio im se predsjednik Mirko Barišić.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Položili smo cvijeće, zapaliti svijeće i odali počast jednom od najboljih i najvažnijih ljudi u novijoj povijesti hrvatskog nogometa. Bila mi je čast poznavati Vlatka i s njim surađivati, bio mi je trener u Dinamu i predsjednik u reprezentativnim igračkim danima, a suvišno je uopće nabrajati čime je sve zadužio Hrvatski nogometni savez.", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Foto: Drago Sopta/HNS

Delegacija je na Mirogoju posjetila i vječno počivalište još jednog velikana hrvatskog nogometa, bivšeg reprezentativca i prvog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Dražana Jerkovića. Jerković je bio veliki hrvatski golgeter koji je na Svjetskom prvenstvu 1962. godine u Čileu dijelio prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca, a Hrvatsku vodio u prvoj, povijesnoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država te potom protiv Rumunjske i Slovenije. Na Mirogoju je počast odana i dugogodišnjem prvotimcu Dinama Mladenu Ramljaku, odnosno bivšem glasnogovorniku Hrvatskog nogometnog saveza, novinaru i glavnom uredniku Sportskih novosti, Darku Tironiju.

 
 

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri