Hrvati briljiraju u Bundesligi

Kramarić potopio Bayern, Brekalo donio bod Wolfsburgu

27.09.2020.

Kramarić potopio Bayern, Brekalo donio bod Wolfsburgu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac u redovima Hoffenheima dvama je pogocima u derbiju drugog bundesligaškog kola potopio veliki Bayern (4:1) i osvanuo na prvom mjestu ljestvice strijelaca s pet prvenstvenih pogodaka. Brekalo zabio u gostujućem remiju s Freiburgom.

Andrej Kramarić ne odriče se dobrih navika, hrvatski reprezentativac u redovima Hoffenheima dvama je pogocima u derbiju drugog bundesligaškog kola potopio veliki Bayern (4:1) i osvanuo na prvom mjestu ljestvice strijelaca s pet prvenstvenih pogodaka. Kramin ovosezonski golgeterski niz je uistinu impresivan: dva gola Chemnitzeru u Kupu, tri gola Kölnu, dva gola Bayernu. Tome valja pridodati i četiri gola Borussiji Dortmund u zadnjem kolu prošle sezone, odnosno jedan pogodak Union Berlinu u kolu prije toga. Kad se sve zbroji: 12 golova u zadnjih pet službenih utakmica! Vrlo jednostavnom računicom ispada da Kramarić treneru Hoffenheima jamči 2,4 gola po utakmici!? 

U dvoboju s Bavarcima Kramarić je u 77. minuti odveo svoju momčad na dva pogotka razlike (3:1), a onda u sudačkoj nadoknadi stavio točku na "i" velike pobjede poslije sjajno izvedenog kaznenog udarca. Uzgred, bio je to prvi Bayernov poraz u posljednje 33 službene utakmice, odnosno prvi ligaški poraz u zadnje 22 utakmice. Posljednji posrtaj Bavarci su doživjeli u prosincu 2019. godine na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach (1:2). Hoffenheim je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirani Augsburg.

“Sve je bilo savršeno, ne događa se često da pobijediš najbolju momčad na svijetu. Bayern je sigurno bio malo umoran, mi smo se dobro pripremali za ovu utakmicu i na kraju iskoristili priliku. U svakom slučaju, pokazali smo da se možemo nositi s najboljima.”, rekao je Andrej Kramarić poslije utakmice.  

Foto: Drago Sopta/HNS

 Hrvatska je u nedjelju u Bundesligi imala još jednog strijelca, Josip Brekalo postigao je pogodak na gostovanju kod Freiburga, što je Wolfsburgu bilo dostatno za osvajanje boda (1:1).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri