Dvostruki uspjeh hrvatskih predstavnika

Dinamo i Rijeka izborili mjesto u skupinama Europske lige!

01.10.2020.

Dinamo i Rijeka izborili mjesto u skupinama Europske lige!
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Hrvatska će u skupinama Europske lige imati dva predstavnika - Dinamo i Rijeka uspješno su preskočili posljednje kvalifikacijske prepreke!

Nakon pobjede nad Clujem i poraza od Ferencvarosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, hrvatski prvak Dinamo ugostio je estonsku Floru u posljednjem pretkolu Europske lige.

Gavranović je osigurao Zagrepčanima početnu prednost nakon samo 11 minuta igre, da bi Ademi u 26. minuti povisio vodstvo na 2:0.

Momčad iz Tallinna smanjila je zaostatak sredinom drugog poluvremena - strijelac je bio Sinyavskiy - a sve je dvojbe naposljetku otklonio kapetan Ademi svojim drugim pogotkom, u 87. minuti dvoboja.

Nogometaši Rijeke, kao pobjednici Hrvatskog kupa, u natjecanje su se uključili u trećem pretkolu te su na svom terenu svladali ukrajinski Kolos, a play-off im je donio gostovanje kod danskog Kobenhavna.

Presudio je autogol Ankersena iz 20. minute, nakon sjajnog solo-prodora Andrijaševića, s obzirom da je Rijeka sačuvala svoje vodstvo do kraja utakmice. U redovima Kobenhavna u drugom su poluvremenu zaigrali hrvatski nogometaši Robert Mudražija i Karlo Bartolec.

Ždrijeb skupina Europske lige na rasporedu je u petak, 2. listopada, a prvo se kolo igra u četvrtak, 22. listopada.

Foto: nk-rijeka.hr

Europska liga, play-off:
Dinamo - Flora Tallinn 3:1
Kobenhavn - Rijeka 0:1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri