Strijelac i asistent za Atalantu

Pašalić: "Jako se radujem povratku gledatelja! Nogomet s njima i bez njih nije isti"

04.10.2020.

Pašalić: "Jako se radujem povratku gledatelja! Nogomet s njima i bez njih nije isti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac u redovima Atalante, Mario Pašalić, bio je strijelac i asistent u visokoj pobjedi svoje momčadi nad Cagliarijem (5:2) u trećem kolu Serie A.

Pašalić je bio strijelac pogotka u 37. minuti za 3:1, odnosno asistent Lammersu u 81. minuti za konačnih 5:2. Za Atalantu pogotke su postigli i Muriel (77), Gómez (29') i Zapata (42'). Bila je to još jedna efikasna partija vodeće momčadi Serie A, koja je u prva dva kola svladala Lazio (4:1) i Torino (4:2). Tri utakmice i čak 13 golova!

"Kod nas tko god je u sastavu uvijek nešto napravi, ha, ha, ha... Atalanta je idealna momčad za onoga koji mora popravljati statistiku", kaže odlično raspoloženi Mario Pašalić koji na okupljanje reprezentacije stiže kao prvotimac momčadi na vrhu nogometnog poretka na "čizmi".

"Iako je još prerano da bismo donosili zaključke, činjenica je da smo jako dobro krenuli u novu sezonu. Zapravo... Nastavili smo tamo gdje smo stali na kraju prošle sezone. Ne osciliramo, to je najvažnije. Pripreme su bile jako dobre, doduše kraće nego inače, ali u dva, tri tjedna smo stvarno napravili jako puno. Kod Gasperinija se uvijek dobro radi.", ističe Pašalić kojemu je trener Atalante za novu sezonu opet namijenio novu ulogu.

"Ove sezone ću igrati u sredini, kao dio para dvojice zadnjih veznih igrača. To sam igrao i u utakmici protiv Cagliarija i to je funkcioniralo odlično. Stignem i u završnicu, postigao sam gol, asistirao... Odgovara mi ta pozicija, vjerujem da ću i u utakmicama što slijede zadržati visoku razinu forme.". 

Pod tim se, naravno, podrazumijevaju i predstojeći ispiti u reprezentativnom dresu, prijateljski susret sa Švicarskom ove srijede u St. Gallenu, odnosno utakmice Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada).

"Naravno da bih volio ovu dobru formu u klubu potvrditi i u dresu reprezentacije, ali uvijek ponavljam da je nemoguće uspoređivati moje igre u klubu i u reprezentaciji. Jednostavno, to su dvije potpuno različite stvari. Vjerujem da ću u ove tri utakmice dobiti priliku za novo dokazivanje.".

Hrvatska će u svakom slučaju dobiti priliku popraviti dojam poslije dvaju uzastopnih poraza (Portugal 1:4, Francuska 2:4) na otvaranju nove sezone Lige nacija.

"Očito nam uvijek treba malo da se zagrijemo, da uhvatimo ritam... Bio je početak sezone, siguran sam da ćemo već na ovom okupljanju biti puno bolji. Trebamo zaboraviti ono što se dogodilo u Portu i Parizu, svatko mora krenuti od sebe, vidjeti što nije bilo dobro, gdje je štekalo i ispraviti to u utakmicama što slijede. Većina nas je sad u natjecateljskom ritmu pa vjerujem da će ovaj put biti puno bolje.".

Uz jednu vrlo važnu promjenu - povratak gledatelja!

"To smo svi čekali. Jako se radujem povratku gledatelja. Evo, protiv Cagliarija smo konačno igrali pred navijačima, jest da ih je bilo samo tisuću, ali... Toliko nam je nedostajala publika da smo imali osjećaj kao da igramo pred četrdeset tisuća gledatelja, ha, ha, ha... Ljepše je, ugodnije, osjećaš se kao igrač. Koliki god postotak naših navijača bio u Maksimiru, bit će super. Vjerujem da će i tih šest tisuća gledatelja stvoriti odlično ozračje. Napokon se stvari pomiču u pozitivnom smjeru, publika se vraća na stadione. Nama igračima su jako nedostajali gledatelji, nogomet s navijačima i bez njih nije isti.", zaključio je Pašalić.      

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri