Kvalifikacije U-21 reprezentacije

Erlić: "Nema straha, sve će biti dobro!"

07.10.2020.

Erlić: "Nema straha, sve će biti dobro!"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija sutra (18 sati) u Kranjčevićevoj ulici bez prisustva gledatelja protiv San Marina igra prvu od četiriju završnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo.

Ne bude li nekih nepredvidljivih okolnosti, San Marino bi trebao biti samo lakši uvod u uzbudljivu završnicu izlučnih utakmica za Euro.

“U rujnu smo odigrali dvije jako dobre utakmice, vjerujem da će tako biti i ovaj put. Većina nas već godinama igra zajedno u mladim reprezentacijama, prava smo klapa i dišemo kao jedan. To će nam puno pomoći da u četiri preostale utakmice zapnemo i izborimo nastup na Europskom prvenstvu.”, kaže branič Martin Erlić, koji je u rujnu upisao debitantski nastup za U-21 vrstu u utakmici protiv Grčke koja je okončana uvjerljivom pobjedom (5:0).

Foto: Dražen Patarčić/HNS

“Imali smo jako dobru pripremu utakmice protiv Grčke u Varaždinu, bili smo jako motivirani i takvi moramo biti i u našoj predstojećoj utakmici s Grcima u Patrasu. Ta nam je utakmica jako bitna, uspijemo li donijeti iz Grčke sva tri boda, to će nam biti itekako dobar zamah za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. Sve u svemu, više ne smijemo kiksati, znamo da nije jednostavno igrati u takvim okolnostima, ali nema nikakvog straha. Moramo odigrati najbolje što možemo i sve će biti dobro.”.

Unatoč skromnom učinku San Marina u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, Erlić ukazuje da pristup utakmici mora biti maksimalno ozbiljan.

“Bez obzira na snagu protivnika, u utakmicu moramo ući maksimalno angažirano. Ne smijemo podcijeniti San Marino, jer to u nogometu često zna biti pogubno. Moramo igrati našu igru i u tom slučaju neće biti nikakvih problema.”.

Erlić je prošao trnovit put u Italiji prije negoli je postao prvotimac Spezije koja je ostvarila povijeni uspjeh plasmanom u Serie A.

“U Italiju sam otišao s 15 godina, znao sam da me čeka težak put do uspjeha, ali bio sam uporan. Uvijek je teže doći do uspjeha u inozemstvu, nego kod kuće, pogotovo za mladog igrača. Naravno da je i Prva HNL po tom pitanju vrlo zahtjevna, ali ipak se puno lakše izboriti za mjesto u prvoj momčadi. Bilo je puno mladih hrvatskih igrača koji su pokušavali uspjeti u Italiji pa nisu uspjeli. Meni je, hvala Bogu, to pošlo za rukom. Pronašao sam svoj put, ušao sa Spezijom u Serie A. Nije bilo jednostavno, na početku sezone bili smo u zoni ispadanja, ali kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje i na kraju ostvarili povijesni uspjeh.”.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Pandemija koronavirusa na trenutak je zaustavila Speziju u punom zamahu, ali momčad je bila jednako uspješna i poslije “lockdowna”.

“Nije bilo jednostavno, nismo mogli nigdje izlaziti, dva mjeseca proveo sam u stanu od sedamdesetak kvadrata. Trenirali smo dvaput dnevno kod kuće, sreća je što smo prije korone imali dobre rezultate pa smo nastavili taj niz i kad se nastavilo prvenstvo. Puno su nam pomogli naši navijači, bili su naš dvanaesti igrač, nosili nas do velikog uspjeha. Bodrili su nas i kad nisu smjeli biti na tribinama, uvijek čekali ispred hotela i pratili do stadiona. Stvarno su nam puno pomogli”, zaključio je Erlić.

Poredak: Češka 15, Grčka 13, Škotska 11, Hrvatska 10, Litva 4, San Marino 0.

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri