Dobra golgeterska forma

Brekalo: "Zdrava konkurencija čini nas boljima"

08.10.2020.

Brekalo: "Zdrava konkurencija čini nas boljima"
Foto: Drago Sopta/HNS

Josip Brekalo ne odriče se dobrih navika. Krilni napadač Vatrenih protiv Švicarske je postigao gol drugu utakmicu za redom i još jednom potvrdio svoju klasu.

“Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas, poslije dvaju poraza u rujnu željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka. Vrijedimo puno više, mislim da smo to potvrdili u St. Gallenu.”, kaže Brekalo koji ovako rezonira dobre i strane trijumfa nad Švicarcima:

“S momčadske strane zadovoljan sam što su se novi igrači u reprezentaciji pokazali u najboljem mogućem svjetlu, a što se mene tiče, naravno da sam sretan što sam uspio zabiti gol drugu utakmicu za redom. Nadam se da ću nastaviti tako i u budućnosti.”.

Josip će već u nedjelju protiv Švedske, ali i u srijedu protiv Francuske, imati priliku za prvi pogodak na domaćem terenu.

“Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna u kontekstu ostanka u elitnoj skupini Lige nacija, nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu, ako ne i bolje. U tom slučaju možemo se nadati povoljnom rezultatu.”.

Dvojica švedskih reprezentativaca, Ludwig Augustinsson (Werder) i Emil Forsberg (RB Leipzig), igraju u Bundesligi.

“Poznajem ih obojicu, u posljednjoj utakmici pobijedili smo Werder u gostima, igrao je i Augustinsson. Forsberg je vrhunski igrač, godinama jedan od ključnih igrača Leipziga, ove sezone također u vrlo dobroj formi. Međutim, nisu samo njih dvojica kvalitetni, švedska momčad je vrlo dobra i sigurno nam neće biti lako. Međutim, ako budemo na razini kao u utakmici protiv Švicarske, onda možemo očekivati pobjedu.”.

Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača…

“Zdrava konkurencija svakog igrača čini boljim, jer se trudiš, daješ više i boriš za svoju poziciju. To je sasvim normalna situacija u sportu, u nogometu pogotovo. Zadovoljan zbog mog nekadašnjeg suigrača u mladoj U-21 reprezentaciji, Domagoja Bradarića, koji je debitirao na najbolji mogući način. Radujem se, naravno, i svim ostalim mladim igračima koji dolaze… Bradarić za mene nije iznenađenje, standardni je prvotimac Lillea, trenutačno prvoplasirane momčadi francuskog prvenstva. Još jednom je dokazao da se radi o vrhunskom igraču. A što se ostalih mladih reprezentativaca tiče, uvjeren sam da su na pravom putu, jer… Prirodno je da dolaze mlađi igrači koji će u jednom trenutku u reprezentaciji zamijeniti one starije.”.

Brekalo itekako prati odličnu golgetersku formu Andreja Kramarića, u ovom trenutku prvog bundesligaškog strijelca.

“Andrej iz sezone u sezonu dokazuje da je vrsni strijelac, pravi “killer”! U jednom trenutku se dogodilo da je svaki gol za Hoffenheim zabio Kramarić, čovjek jednostavno ima njuh za gol. Nadam se da će se s Lewandowskim boriti za titulu najboljeg strijelca.”, zaključio je Brekalo.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri