Golijada protiv San Marina

Bišćan: "Ozbiljni, rastrčani, razigrani"

08.10.2020.

Bišćan: "Ozbiljni, rastrčani, razigrani"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Igor Bišćan, izbornik mladih Vatrenih, uvjeren je da se za nekoliko dana u Grčkoj može nadograditi visoka domaća pobjeda nad San Marinom.

Hrvatska U-21 pobijedila je San Marino u Zagrebu čak 10:0 te se uoči posljednja tri kola domogla drugog mjesta na tablici kvalifikacijske Skupine 4.

"Ovakve su utakmice lagane ili jednostavne onoliko koliko smo ozbiljni. Dečki su bili ozbiljni, rastrčani, razigrani te je posljedica uvjerljiva pobjeda. Razlika u kvaliteti je velika, a bili smo baš dobri. Utakmicu smo iskoristili na najbolji mogući način i spremamo se za puno važniji, teži dvoboj, onaj u Grčkoj", rekao je Igor Bišćan poslije utakmice.

Grčka je istovremeno poražena kod Litve te slijedi neizvjesna završnica borbe za sam vrh skupine i izravan plasman na Europsko prvenstvo.

"Nisam očekivao da će Grčka izgubiti u Litvi, no poznavajući litavske kvalitete - nisu toliko lošiji od Grka - bili smo sigurni da će netko u Litvi ostaviti bodove. Grčku je uzdrmao poraz u Hrvatskoj, jedva su poslije pobijedili San Marino, i sada su poraženi. U problemima su i to moramo iskoristiti. Odigrali su tri loše utakmice u nizu, ali s druge strane treba zaboraviti zadnje utakmice - svaka je priča za sebe, ulog je ogroman, a Grčka se pobjedom protiv nas može vratiti u igru za plasman na Europsko prvenstvo", ističe izbornik.

"Morat ćemo se maksimalno pripremiti. Uglavnom se sve zna, još ćemo analizirati ovaj dvoboj Grčke kod Litve i sve će biti na mjestu. Optimizam temeljimo na kvaliteti, a samo nam pobjede nešto znače. Vjerujem da ćemo uspjeti, sada smo usredotočeni na Grčku, nećemo razmišljati predaleko. Nogomet je nepredvidljiv", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri