Hrvatska U-21 ima sve u svojim rukama

Čolina: "San Marino nije mjerilo, pravo lice treba protiv Grčke"

12.10.2020.

Čolina: "San Marino nije mjerilo, pravo lice treba protiv Grčke"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Kvalifikacijsko gostovanje mlade hrvatske reprezentacije kod Grčke, u utorak u Ateni, najavio je David Čolina.

Nakon uvjerljive domaće pobjede protiv San Marina (10:0), uz poraze Grčke kod Litve (2:0) i Češke kod Škotske (2:0), Hrvatska U-21 ponovno ima sve u svojim rukama u borbi za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine. Prvi je na redu novi dvoboj s Grcima.

"Naša je pobjeda bila protiv ne posebno zahtjevnog suparnika i ne postoji velika šansa da 'poletimo' jer San Marino nije mjerilo i treba pokazati pravo lice protiv Grčke. Svi su nam se rezultati poklopili, sada je na nama pobijediti sve suparnike do kraja i proći na Europsko prvenstvo. Najbolje je ovisiti sam o sebi", rekao je David Čolina.

"U Varaždinu smo protiv Grčke odigrali jednu od najboljih utakmica u kvalifikacijama i nadam se da možemo ponoviti pobjedu jer smo po svemu kvalitetniji i bolji. Postavit će se defenzivno, bit će teška i tvrda utakmica, ali pokušat ćemo probiti taj blok. Od Hrvatske se može očekivati da bude rastrčana i agresivna momčad", dodao je.

Među izabranicima Igora Bišćana vlada zajedništvo, kako na terenu, tako i izvan njega, bez obzira na različite puteve klupskih karijera.

"Imamo veliku kvalitetu mladih igrača, s većinom sam već igrao u Dinamu i mlađim reprezentativnim kategorijama, svi se poznajemo i to je odlično. Izdvojio bih Moru, Sosu, Gvardiola, makar je neosporno da su svi kvalitetni. Nema pravila što se inozemnih transfera tiče, nekima se to pokaže bolje, nekima lošije, a uvijek je zahtjevno prilagoditi se na život i okolnosti u inozemstvu", zaključio je Čolina.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri