Mladi Vatreni vjeruju u EP

Gvardiol: "Među nama vlada samo pozitivna energija"

12.10.2020.

Gvardiol: "Među nama vlada samo pozitivna energija"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mladi hrvatski stoper Joško Gvardiol vjeruje da izabranici Igora Bišćana mogu uspješno završiti kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji.

Na krilima sjajne "desetke" protiv San Marina, Hrvatska U-21 u utorak će u Grčkoj tražiti nove bodove i nastavak borbe za vrh kvalifikacijske tablice i mjesto na europskoj smotri.

"Protiv San Marina, od prve smo minute ušli s pristupom koji je stručni stožer na čelu s izbornikom Bišćanom zahtijevao, tako smo se postavili i onda nije moglo drugačije ispasti - samo uvjerljiva pobjeda. Sada su nam ostale još tri utakmice, a pritisak ne vidim, nego samo našu motivaciju. Znamo koliko smo kvalitetni i možemo do dobrih rezultata. U Grčkoj sigurno neće biti lagano, bez obzira na varaždinskih 5:0, a nikoga u skupini ne treba shvatiti olako. Preostaju nam dobra priprema i analiza, moramo doći maksimalno spremni. Budemo li na maksimalnoj razini, možemo se kvalificirati", poručio je Joško Gvardiol, koji se i sam protiv San Marina upisao na listu strijelaca.

Među mladim Vatrenima vlada odlična atmosfera, a Gvardiol u takvom okruženju vidi i priliku za dodatni igrački napredak.

"Dobro sam se snašao u reprezentaciji, u momčadi smo uvijek podrška jedan drugome, kako na treningu tako i na utakmici. Nema negativnih komentara, između nas je samo pozitivna energija, što je ključ održavanja dobre forme i pobjeđivanja. Drago mi je što mogu učiti od starijih i zrelijih, ne zamjeram ako mi netko nešto i prigovori - oni su prošli ono što mene čeka, a to mi puno znači. Mnogo njih znam iz kluba pa mi je lakše", kaže.

"Imao sam uspona i padova, ovo mi je prvi pritisak u karijeri, no to je normalno, sastavni dio života nogometaša. Nadam se da ću u budućnosti izlaziti kao pobjednik iz toga", zaključio je Gvardiol.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri