Luka Modrić briljantan u El Clasicu

Vječna klasa! Na terenu i na klupi

25.10.2020.

Vječna klasa! Na terenu i na klupi
Foto: Drago Sopta/HNS

O velikim igračima uglavnom sudimo prema njihovim maestralnim potezima na terenu, golovima i asistencijama, driblinzima i pasovima, lucidnim rješenjima… Postoji, međutim, i “ono nešto” što imaš ili nemaš, “ono nešto” zbog čega je Luka jedan od najvećih

To mogu samo najveći. A Luka Modrić jest jedan od njih. Kao prvo: pogodak za prste polizati! Čista magija! Vratar Barcelone, Neto, nasjeo je na dva “lažnjaka”, De Jong zakasnio blokirati udarac, Dest i Pique bili nemoćni na gol-liniji. Desna vanjska “a la Modrić” još jednom je bila neumoljiva. Barcelona 1, Real Madrid 3. Priči je u prvom ovosezonskom El Clasicu bio kraj. S potpisom kapetana Vatrenih! Već viđeno, zar ne?

O velikim igračima uglavnom sudimo prema njihovim maestralnim potezima na terenu, golovima i asistencijama, driblinzima i pasovima, lucidnim rješenjima… Postoji, međutim, i “ono nešto” što imaš ili nemaš, “ono nešto” zbog čega je Luka jedan od najvećih i kad na trenutak zanemarimo sve ono što iz godine u godinu i iz utakmice u utakmicu pruža u dresu Reala i hrvatske reprezentacije. Dokazao je to i u subotu tijekom najvećega španjolskoga nogometnoga derbija.

Da se ne lažemo, nijedan igrač na svijetu ne voli sjediti na klupi, kamoli kad su u pitanju tako velike utakmice. Pritom reagiraju na različite načine. Ne tako davno jedan je Lukin suigrač bez imalo grižnje savjesti doslovno zaspao na klupi, iskazujući tako svoje nezadovoljstvo statusom u momčadi. A Luka? On je na klupi tijekom El Clasica proživljavao svaki potez svojih suigrača i “grizao” za svaku loptu kao da je na terenu. Sve dok nije dočekao “svojih pet minuta” u završnici utakmice, poljubio članove svoje obitelji na kostobranu, umetnuo ga između čarape i štucne i goropadno zakoračio na Camp Nou. Ostalo je već viđeno.

Luka Modrić uzeo je konce igre “kraljevske momčadi” u svoje ruke, a Real krenuo ususret pobjedi u dvorištu vječnog rivala. “Maestro s onoga svijeta” potvrdio je svoje dokazane igračke vrijednosti, pristup profesionalca i gard pobjednika. S 35 na leđima zamijenio je 13 godina mlađeg Federica Valverdea, poletan i željan igre kao da je njemu dvadesetak… To mogu samo najveći. Mladići na Realovoj klupi Lunin (21), Militao (22), Jović (22), Rodrygo (19) i Lopez (19) imaju od koga učiti…

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri