Mladi Vatreni love plasman na EURO

Bišćan objavio popis igrača za završetak kvalifikacija

27.10.2020.

Bišćan objavio popis igrača za završetak kvalifikacija
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan objavio je popis igrača pozvanih za dvije kvalifikacijske utakmice mlade reprezentacije u studenom.

Hrvatska U-21 okupit će se 9. studenog u Zagrebu te će se tri dana kasnije susresti sa Škotskom u Edinburghu. Drugu kvalifikacijsku utakmicu u studenom - i posljednju utakmicu u tekućem ciklusu kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo - mladi će Vatreni odigrati u Puli, 17. studenog protiv Litve.

Izbornik Igor Bišćan za dvije kvalifikacijske utakmice pozvao je 23 igrača, a pretpozivi su upućeni još petorici igrača.

Na tablici četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo vodi Češka s 18 bodova iz devet utakmica, ispred Škotske (17), Hrvatske (16), Grčke (13) i Litve (7), koje su odigrale po osam susreta. Na posljednjem mjestu u Skupini 4 nalazi se San Marino s devet odigranih utakmica bez osvojenih bodova.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasirat će se devet pobjednika skupina, kao i pet najboljih drugoplasiranih momčadi. Uz 14 reprezentacija koje će se plasirati na EP kroz kvalifikacije, na završnici će sudjelovati domaćini Mađarska i Slovenija.

Vratari: Adrian Šemper, Ivan Nevistić, Dominik Kotarski

Braniči: Borna Sosa, Boško Šutalo, Marin Šverko, Martin Erlić, Joško Gvardiol, David Čolina, Bruno Bogojević, Mario Vušković, Krešimir Krizmanić*

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Darko Nejašmić, Ivan Lepinjica, Neven Đurasek, Bartol Franjić*

Napadači: Sandro Kulenović, Petar Musa, Dario Špikić, Dario Vizinger, Marko Divković, Matej Vuk*

Pretpozivi: Ivan Dolček, Mihael Žaper, Luka Hujber, Daniel Štefulj

*Navedenim igračima naknadno su upućeni pozivi

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri