Iskreno suosjećanje

Infantino izrazio sućut uslijed smrti Slavena Zambate

30.10.2020.

Infantino izrazio sućut uslijed smrti Slavena Zambate
Foto: Getty Images

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Fife, Gianni Infantino, poslao je poruku iskrenog suosjećanja uslijed smrti legendarnog kapetana i golgetera Dinama, Slavena Zambate.

 

Poruku upućenu predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, Davoru Šukeru, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Slavena Zambate, prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče,

Želio bih izraziti najiskreniju sućut zbog smrti bivšeg internacionalca i legendarnog kapetana GNK-a Dinamo, Slavena Zambate. Nemamo riječi kojima bismo izrazili tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka.

Tijekom svoje karijere Slaven Zambata upisao je 31 nastup za reprezentaciju Jugoslaviju i bio njezin kapetan na Olimpijskim igrama 1964. godine u Tokiju. Na klupskoj razini, nakon što je počeo igrati nogomet za NK Junak Sinj, Slaven će biti upamćen po dugoj karijeri u GNK-u Dinamo, za koji je, tijekom desetogodišnjeg razdoblja, odigrao skoro 400 utakmica, osvojio četiri Kupa Jugoslavije i Kup velesajamskih gradova 1967. godine. Kasnije je u Belgiji igrao za KSV Waregem i KVV Crossing Elewijt, prije nego što se kratko vratio u Zagreb.

Pamtit će se kao jedan od najboljih napadača šezdesetih godina i još uvijek jedan od najvećih strijelaca u povijesti Dinama, a njegovo naslijeđe, dostignuća i pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske osobine nikad neće biti zaboravljeni i svima će uistinu nedostajati.

U ime međunarodne nogometne zajednice želim izraziti naše najdublje suosjećanje s Hrvatskim nogometnim savezom i Slavenovom obitelji, prijateljima i njegovim voljenima. Naše misli su sa svima vama.

Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku.

S poštovanjem,

Gianni Infantino

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri