Doigravanje za SP u futsalu

Video: Hrvatski povratak za remi s Česima u Zadru

07.11.2020.

Video: Hrvatski povratak za remi s Česima u Zadru
Foto: Vedran Sitnica

Hrvatska i Češka odlučuju o jednom od posljednja dva europska putnika na Svjetsko prvenstvo u Litvi, a prvi ogled - odigran u Zadru - završio je bez pobjednika.

HRVATSKA - ČEŠKA 2:2 (1:2)
Dodatne kvalifikacije za SP u futsalu, prva utakmica.
Dvorana Višnjik, Zadar.

Suci: Gallardo i Flores (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Zaruba (10'), 0:2 - Rešetar (12'), 1:2 - Novak (20'), 2:2 - Đuraš (27')

Žuti kartoni: L. Suton (11'), Slovaček (20'), Novak (24'), Seidler (24'), Postružin (25'), Rešetar (34'), Zaruba (34')

Crveni karton: Rešetar (35')

Hrvatska: Primić, Kanjuh, Jelovčić, Perić, Postružin; Luketin, Matošević, Čekol, Đuraš, Marinović, Novak, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković. 

Češka: Nemec, Rešetar, Seidler, Holy, Vnuk; Baran, Vokoun, Zaruba, Krivanek, Slovaček, Koudelka, Homola. Izbornik: T. Neumann.

Foto: Vedran Sitnica

Stankovićevi su izabranici Čehe dočekali u Zadru, a konačna će odluka o plasmanu na svjetsku smotru pasti u Brnu, s obzirom da je na semaforu, nakon borbenog i neizvjesnog okršaja, naposljetku pisalo 2:2. 

Iako je Hrvatska pokazala više inicijative, Češka je sredinom prvog poluvremena stekla dva pogotka prednosti. Precizan je prvo bio Zaruba, nakon udarca iz kuta, a potom je gostujuću akciju okončao Rešetar.

Foto: Vedran Sitnica

Ipak, netom prije odlaska na odmor Novak realizira kazneni udarac s deset metara za smanjenje češkog vodstva. Početkom nastavka isti je igrač izveo i šesterac za izjednačenje, no vratar Nemec je obranio taj pokušaj.

Igrala se 27. minuta kada se Đuraš oslobodio svog čuvara i prizemno pogodio za poravnanje, a ubrzo je i Primić obranio kazneni udarac Seidlera.

Foto: Vedran Sitnica

Hrvatska je u završnici imala i razdoblje s igračem više, nakon isključenja Rešetara, no češki čuvar mreže više se nije dao svladati.

Uzvratna je utakmica na rasporedu u utorak, 10. studenoga.

Foto: Vedran Sitnica

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri