Dva kola do kraja

Hrvatska U-21 u Škotskoj lovi ključne bodove za EP

12.11.2020.

Hrvatska U-21 u Škotskoj lovi ključne bodove za EP
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Nakon lošeg ulaska u kvalifikacije za EP, mlada hrvatska reprezentacija ima sve u svojim rukama te u četvrtak u Edinburghu traži pobjedu koja će je dovesti na prag željenog ostvarenja.

Pred mladim Vatrenima dva su posljednja izazova u turbulentnom kvalifikacijskom ciklusu za europsku smotru koja će iduće godine biti održana u Mađarskoj i Sloveniji. Prvi od njih gostovanje je u Škotskoj, koja je u prvom kolu odnijela sva tri boda iz Hrvatske.

"Škotska igra vrlo jednostavno, bez previše dodira, filozofije i kombinatorike, najbržim putem izravno prema naprijed. Istureni napadač fizički je dominantan i svi se okupljaju oko njega kako bi se približili suparničkom golu. Ako to ne uspiju, postave čvrsti blok i teško ih je probiti. Strpljivo se brane, a primili su svega dva pogotka u kvalifikacijama. Dakle, očekuje nas težak posao", analizirao je izbornik Igor Bišćan.

Europsko prvenstvo bit će odigrano u dvije faze, a Hrvatska zaslužuje mjesto među elitom, smatra napadač Sandro Kulenović.

"Bez obzira na format, želimo na Europsko prvenstvo kako bismo pokazali svoju kvalitetu. Mnogi se naši igrači znaju iz prijašnjeg ciklusa, i već su igrali na Europskom prvenstvu, i sada možemo napraviti i korak dalje te proći skupinu".

U odnosu na početak kvalifikacija, hrvatska je u boljoj formi te na višoj razini zajedništva, neophodno za ostvarivanje željenih rezultata.

"Idemo po obje pobjede i prolaz. Neće biti lako, ali mislim da smo sposobni za to, da smo najkvalitetniji u skupini. U prvom ogledu sa Škotima nismo bili u najboljoj pojedinačnoj formi, i bili smo daleko od timskog duha koji nas krasi danas. Spremni smo", najavio je Lovro Majer.

U petak se sastaju Litva - San Marino te Grčka - Češka, a u slučaju pobjede u Škotskoj, Hrvatska će prvo mjesto i plasman na Europsko prvenstvo moći potvrditi u utorak, 17. studenoga, u Puli protiv Litve.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:
1. Češka 18 (9)
2. Škotska 17 (8)
3. Hrvatska 16 (8)
4. Grčka 13 (8)
5. Litva 7 (8)
6. San Marino 0 (9)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri