Švedska nije iznenadila

Dalić: "Nije lagano vrijeme za nas, treba popraviti dojam"

14.11.2020.

Dalić: "Nije lagano vrijeme za nas, treba popraviti dojam"
Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, održao je konferenciju za medije po završetku dvoboja Švedske i Hrvatske u Solni (2:1).

Švedska bolji suparnik

"Čestitamo Švedskoj na pobjedi, bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na njihovu agresivnost, brzinu i pokretljivost. To je bio naš problem. U drugom poluvremenu bili smo bolji, agresivniji i kompaktniji, no to nije bilo dovoljno. Tada smo pokazali volju i energiju, to je ono pozitivno s ove utakmice"

Bez iznenađenja 

"Švedska me nije iznenadila, i u Zagrebu je pokazala dobru igru, a protiv Portugala i Francuske nedostajalo joj je malo sreće. Imaju dobre pojedince, a odigrali su dobro i kao momčad"

Popraviti dojam

"Portugal i Francuska već znaju svoje pozicije, no velike su momčadi i neće se opustiti u zadnjem kolu. Mi moramo pokušati popraviti dojam i rezultat te pokušati pobijediti Portugal. Naš je cilj ostati u elitnoj skupini, to nam je kao svjetskim doprvacima jako važno i sve ćemo napraviti da ostanemo"

Dejan Kuluševski

"Opravdano je proglašen igračem utakmice, pokazao je veliku kvalitetu. Švedska dobila sjajnog individualca koji može igrati na više pozicija, a dobar je i u Juventusu. Mlad je i bit će godinama na visokoj razini, impresionirao me" 

Problemi za Hrvatsku

"Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas, nedostajalo nam je sedam ili osam prvotimaca i jedva čekamo da sve ovo završi"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri