Rasplet kvalifikacija za EP U-21

Mladi Vatreni čekaju Litvu: "Dok postoji nada, vjerovat ćemo"

16.11.2020.

Mladi Vatreni čekaju Litvu: "Dok postoji nada, vjerovat ćemo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Puli igra posljednji kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2021. godine.

Nakon neriješenih 2:2 u Škotskoj, Hrvatska U-21 propustila je priliku za osvajanje prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini za europsku smotru, no u zadnjem kolu još ima priliku osvojiti drugo mjesto, koje nudi mogućnost ostvarenja željenog cilja.

U tu je svrhu potrebna domaća pobjeda nad Litvom, uz uvjet da Škotska u istom terminu ne pobijedi na gostovanju u Grčkoj, a potom i dočekati rasplete ostalih skupina.

"Najvažnije je odraditi svoj dio posla, dati maksimum do zadnje minute i ostvariti rezultat koji nam daje šansu. Moraju se poklopiti i rezultati iz drugih skupina, ali sve dok imamo šansu plasirati se, nadat ćemo se da je to moguće", sažeo je kapetan mladih Vatrenih Nikola Moro.

Unatoč dobrim partijama, reprezentativci tako ipak nisu u potpunosti uspjeli nadoknaditi domaće poraze od Škotske i Češke u prvom dijelu kvalifikacija.

"Ne ovisimo sami o sebi, no na nama je da pobijedimo Litvu, a onda kako bude. Sve bih dao da sam mogao pomoći momčadi u Škotskoj, jako mi je žao što nisam mogao nastupiti. Kroz kvalifikacije smo pokazali da smo bolji od nekih suparnika, ali naposljetku se to nije vidjelo u rezultatu i za time možemo žaliti. Bilo je lijepih trenutaka, momčad je super, i dok postoji nada vjerovat ćemo da možemo proći. Ne odemo li na EP, bit će to veliki neuspjeh za ovu generaciju", smatra Luka Ivanušec.

Mlade hrvatske nade pozorno prate nastupe seniorske nacionalne selekcije, koja također u utorak izlazi na teren - protiv europskog prvaka Portugala tražit će rezultat vrijedan ostanka u elitnoj skupini Lige nacija.

"Gledamo svaku utakmicu Vatrenih, kvalitetu imamo i previše se piše u negativnim tonovima, a nije sve tako negativno. Ipak smo mi doprvaci svijeta, to ne može nestati preko noći. Radi se nova selekcija igrača, dolaze mlađi i sve će se posložiti i doći na svoje", zaključio je Ivanušec.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri