Mladi Vatreni korak do EP-a

Bišćan: "Dečki prezentirali hrvatski nogomet na pravi način"

17.11.2020.

Bišćan: "Dečki prezentirali hrvatski nogomet na pravi način"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan te mladi reprezentativci Nikola Moro i Dario Špikić komentirali su kvalifikacijsku pobjedu protiv Litve (7:0).

Igor Bišćan

"Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, odradili svoj dio u jednažbi i čekamo hoće li nas poslužiti drugi rezultati. Ja sam zadovoljan s 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog blackouta mogu razumijeti"

"Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način - efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Danas su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru"

"Divković je tipičan hrvatski igrač, tehnički jako dobar, inteligencijom na potrebnoj razini i prezentirao se u jako lijepom svjetlu, u utakmici koja nije bila jednostavna i kada je praktično prvi puta s nama. Još su neki naznačili svoju kvalitetu, a dosta je mlađih odigralo zapažene uloge jer bit će nositelji igre u sljedećem ciklusu"

Nikola Moro

"Osjećali smo da smo dužni sami sebi, ponajviše zbog utakmica u kojima smo gubili prednosti i bodove. Znali smo da postoji šansa za plasman uz visoku pobjedu, zato čestitam svima koji su bili dio ove utakmice te koji su dokazali da su oni prijašnji trenuci bili samo pad koncentracije. Prođemo li, nikad slađe nećemo slaviti pobjedu, pamtit će se samo da smo izborili Europsko prvenstvo" 

Dario Špikić

"Nismo znali je li nam ovo zadnja utakmica, to je možda bio i razlog zašto smo tako dobro izgledali i dali sve od sebe. Nadamo se prolasku na Europsko prvenstvo, a ja sam sretan što sam ovdje i što mogu igrati za svoju domovinu. Svaki nastup mi je ostvarenje snova"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri