Slavlje mladih Vatrenih

Hrvatska U-21 osigurala mjesto na Europskom prvenstvu!

17.11.2020.

Hrvatska U-21 osigurala mjesto na Europskom prvenstvu!
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 2021. godine na europskoj smotri najboljih, nakon turbulentnog, ali uspješnog puta kroz kvalifikacije.

Nakon visoke pobjede nad Litvom u Puli (7:0) te pobjede Grčke nad Škotskom (1:0), mladi Vatreni osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijskoj Skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo, a rezultati u ostalim skupinama omogućili su im plasman među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Hrvatska će tako od 24. do 31. ožujka 2021. godine zaigrati u grupnoj fazi, a u slučaju prolaska skupine, od 31. svibnja do 6. lipnja 2021. igrati utakmice drugog kruga europske smotre.

Na europskim smotrama mladih reprezentacija Hrvatska je zaigrala 2000. i 2004. godine te na posljednjem izdanju 2019. godine, u Italiji i San Marinu.

Uz domaćine Mađarsku i Sloveniju, vizu za Europsko prvenstvo zasad su izborili još Hrvatska, Rusija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Španjolska, Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Njemačka i Češka, koja je zauzela prvo mjesto u Skupini 4. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri