Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Legenda istarskog nogometa

Preminuo Anton
Peruško

22.11.2020.
Preminuo Anton Peruško
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U 77. godini preminuo je Anton Peruško, čovjek koji je ostavio dubok trag u istarskom, ali i hrvatskom nogometu.

Anton Peruško rođen je 6. travnja 1944. godine u Peruškima, gdje je i počeo svoju sportsku aktivnost kao predsjednik Nogometnog kluba Arne Peruški, na čelu kojega je bio dugih 15 godina. Peruško je bio predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije u tri mandata od 1994. do 2006. godine, odradio je dva mandata kao zastupnik u Skupštini HNS-a, u jednom mandatu bio predsjednik Natjecateljske komisije HNS-a i u desetogodišnjem razdoblju (od 2000. do 2010.) delegat na utakmicama Prve HNL.

Peruško je bio i saborski zastupnik od 2003. do 2008. godine, ali je u prvom redu ostavio dubok pečat kao nogometni djelatnik, zbog čega je nagrađen mnogim vrijednim priznanjima. Peruško je, između ostalih, dobitnik i priznanja Međunarodnog Olimpijskog komiteta i Međunarodne nogometne federacije Fife za volonterski rad, osvojio je nagradu za životno djelo Sportske zajednice Istarske županije, zaslužio je nagradu za životno djelo Saveza sportova Grada Pule te bio prvi dobitnik državne nagrade za životno djelo Milan Neralić, koja se u Hrvatskoj dodjeljuje od 2018. godine u znak priznanja za doprinos u razvoju sporta na lokalnoj razini.

Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Antona Peruška zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Rusija - Hrvatska

01.09.2021.

Moskva