Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Svečanost u Čakovcu

Otvoreno novo
pomoćno igralište
SRC-a Mladost

27.11.2020.
Otvoreno novo pomoćno igralište SRC-a Mladost
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, otvorio je danas sa suradnicima novouređeno pomoćno igralište SRC-a Mladost u Čakovcu, u čijem je financiranju izgradnje sudjelovala i krovna organizacija hrvatskog nogometa.

 

Uz Kustića, svečanom činu prisustvovali su i član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Komisije za infrastrukturu, Nenad Horvatić, gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, Mato Kljajić.

Investicija vrijedna gotovo 4 milijuna kuna uključivala je građevinsko-obrtničke radove pretvaranja travnatog pomoćnog nogometnog igrališta u pomoćno igralište s umjetnom travom. Pritom su uklonjeni prijašnji travnjak, okolna oprema, ograda i podloga, a uređen je novi teren, uz postavljanje sustava odvodnje i zaštitne ograda. U okviru projekta nabavljeni su i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače i  sudačke delegate, a na kraju je postavljena umjetna trava koja će omogućiti nesmetano treniranje i u hladnijim mjesecima.

Grad Čakovec prijavio se za sufinanciranje na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za sport za poticanje razvoja lokalnog sporta i sportskih natjecanja i dobio pola milijuna kuna te iz svog proračuna dodao nešto više od milijun kuna za dovršenje ovog projekta.

“Ovo je samo nastavak našeg kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu, Hrvatski nogometni savez i ubuduće će slijediti taj trend kako bismo klubovima u svim dijelovima Hrvatske osigurali optimalne uvjete za rad. Naravno, u dogovoru s lokalnom samoupravom.  Vjerujem da će ovakvih projekata biti sve više i da će na ovom i mnogim drugim terenima u dogledno vrijeme stasati novi Modrići.”, rekao je Marijan Kustić.

 

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Slovenija - Hrvatska

24.03.2021.