Kvalifikacijska pobjeda Hrvatica

Video: Šundov slomila otpor Litve u Puli

27.11.2020.

Video: Šundov slomila otpor Litve u Puli
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom pretposljednjem nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo hrvatske su reprezentativke upisale drugu pobjedu, ponovno svladavši Litvu.

HRVATSKA - LITVA 1:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP 2021., Skupina H.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sutkinja: R. Welch (Engleska)

Strijelci: 1:0 - Šundov (81')

Žuti kartoni: Gegollaj (57'), Gailevičiute (59'), Dulčić (87'), Gedgaudaite (88'), Vaitukaityte (90+4')

Hrvatska: Bačić, Pedić (89' Pranješ), Balog, Bukač (73' Čanjevac), Dulčić, Spajić (59' Kirilenko), Gegollaj, Landeka, Lubina, Šundov, Šabašov (89' Domazet). Izbornik: M. Prskalo.

Litva: Šeškute, Mikutaite, Piesliakaite, Gedgaudaite, Neverdauskaite, Gailevičiute, Kyžaite (84' Vaičiulaityte), Ruzgute (72' Rogačiova), Vaitukaityte, Sarkanaite (73' Griksaite), Jonušaite (30' Lazdauskaite). Izbornik: R. Viktoravičius. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija snage je s Litvom odmjerila u Puli, a pobjedom je ostala u utrci za osvajanje trećeg mjesta na tablici.

Iako su Prskalove izabranice imale više prigoda za pogodak, mreže su mirovale sve do 81. minute. Tada nakon prekida i gužve u kaznenom prostoru Litve najbolje reagira Šundov i silovito šalje loptu iza leđa litavske vratarke.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je kvalifikacijski ciklus otvorila upravo gostujućom pobjedom nad Litvom (2:1), a potom je još uzela i domaći bod protiv favorizirane Švicarske (1:1), vodeće ekipe u skupini.

Natjecanje u Skupini H završit će u utorak, 1. prosinca, kada Hrvatska dočekuje Rumunjsku, također u Puli. Novom bi pobjedom Hrvatice preskočile izravne suparnice za treću poziciju, a u izravnom će okršaju o prvom mjestu odlučivati Belgija i Švicarska.

Foto: Drago Sopta/HNS
 

Kvalifikacije za EP (ž), Skupina H:
1. Švicarska 19 (7)
2. Belgija 18 (7)
3. Rumunjska 9 (7)
4. Hrvatska 7 (7)
8. Litva 0 (8)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri