Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

CIesovo istraživanje

Dinamo treći u
Europi po stvaranju
mladih igrača

03.12.2020.
Dinamo treći u Europi po stvaranju mladih igrača
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je rang listu klubova u kojima je odgojeno najviše nogometaša koji se natječu u najboljim europskim prvenstvima (uzeto je u obzir 31 najjače ligaško natjecanje). Zagrebački Dinamo na tom popisu zauzima visoko treće mjesto.

CIES je rang listu formirao prema broju igrača koji su u klubovima trenirali minimalno tri godine, i to u razdoblju od 15. do 21. godine. Popis je detaljnije razrađen brojem ligaških utakmica pojedinog nogometaša u posljednjoj godini, njegovoj dobi, odnosno prema jakosti razine natjecanja. Uzimajući sve to u obzir, Partizan je dao 85 takvih igrača, Ajax 77, a zagrebački Dinamo 71. Kijevski Dinamo je na četvrtom mjestu sa 69 igrača, dva više od petoplasiranog Šahtara (67). Hajduk je na osmom mjestu s 57 igrača, koji se danas natječu u ligama koje je CIES obuhvatio u ovoj analizi.

Real Madrid (63) je ukupno na šestom mjestu, ali i lider ljestvice uzmu li se u obzir klubovi iz pet najjačih europskih liga. Rival Barcelona (50), Lyon (47), PSG (46) i Arsenal (39) zatvaraju Top 5 klubova na tom popisu.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Slovenija - Hrvatska

24.03.2021.