Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Videokonferencija IO Uefe

Italija domaćin
završnice Lige nacija

03.12.2020.
Italija domaćin završnice Lige nacija
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U četvrtak je putem videokonferencije održana sjednica Izvršnog odbora Uefe, u čijem je radu sudjelovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Videokonferencija Izvršnog odbora Europske nogometne federacije održana je u četvrtak, 3. prosinca 2020. godine, a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i ostali članovi - na čelu s predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom - odlučivali su o nekoliko tema.

Za prvog domaćina finala Europske konferencijske lige izabran je novi stadion u albanskoj prijestolnici Tirani. Premijerna će sezona novog europskog natjecanja započeti 2021. godine, a finalni će dvoboj biti odigran 2022. godine.

Završni turnir drugog izdanja Lige nacija bit će odigran u Italiji, a ždrijeb je u polufinalu spojio Italiju i Španjolsku (6. listopada 2021., Milano) te Belgiju i Francusku (7. listopada 2021., Torino). Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 10. listopada u Torinu, a finale istog dana u Milanu.

Domaćini Europskog prvenstva U-21 2023. godine bit će Rumunjska (Cluj-Napoca, Bukurešt) i Gruzija (Batumi, Poti, Tbilisi). Natjecat će se 16 reprezentacija, pri čemu će utakmica otvaranja biti odigrana u Rumunjskoj, a finale u Gruziji. 

Redovni Kongres Uefe u švicarskom Montreuxu odgođen je s 2. ožujka na 20.  travnja 2021. godine, a odgoda ne mijenja rokove za predaju kandidatura za mjesta u Izvršnom odboru (2. siječnja 2021.) i Vijeću Fife (2. prosinca 2020.)

Izvršni odbor Uefe odlučio je ukinuti zabranu odigravanja natjecateljskih utakmica u Azerbajdžanu i Armeniji, zahvaljujući prekidu vatre dogovorenom 9. studenoga.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Slovenija - Hrvatska

24.03.2021.