Hrvatski prvak osvojio skupinu

Dinamo osigurao novo europsko proljeće, Rijeka uzela prvi bod!

03.12.2020.

Dinamo osigurao novo europsko proljeće, Rijeka uzela prvi bod!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski prvak Dinamo nastavit će svoj europski put u drugom krugu Europske lige, nakon što je na gostovanju u Nizozemskoj osvojio Skupinu K, a Rijeka je premijerni bod uzela na gostovanju u Španjolskoj.

U petom kolu Skupine K Europske lige zagrebački su Modri otišli na noge Feyenoordu, a kući se vraćaju s nova tri boda, nastavljenim nizom bez primljenog pogotka, potvrđenim prvim mjestom na tablici i novim europskim proljećem u džepu.

Za vodstvo Dinama pogodio je Petković iz kaznenog udarca na isteku prvog poluvremena, da bi konačnih 2:0 postavio Majer iz blizine u 53. minuti dvoboja.

U drugom dvoboju Skupine K Wolfsberger je pogotkom Vizingera u Moskvi pobijedio Vlašićev i Bistrovićev CSKA te će Austrijanci i Nizozemci u međusobnom ogledu odlučivati o vlasniku drugog mjesta. Dinamo će nastup u skupini završiti domaćim okršajem s Moskovljanima.

Rijeka je u kasnijem terminu gostovala kod Real Sociedada i povela u 38. minuti preko Velkovskog, zahvaljujući odličnoj akciji po udarcu iz kuta. 

Izjednačio je Jon u 69. minuti, no Rijeka brzo odgovara novim vodstvom, pogotkom Lončara s petnaestak metara. Domaćinu je završnih 2:2 osigurao Monreal u 79. minuti dvoboja. Rožmanova će se momčad od Europe oprostiti za tjedan dana, na Rujevici protiv AZ Alkmaara.

Foto: nk-rijeka.hr

Europska liga, peto kolo:

Skupina K: Feyenoord - Dinamo 0:2, CSKA Moskva - Wolfsberger 0:1 
Poredak: Dinamo 11, Wolfsberger 7, Feyenoord 5, CSKA Moskva 3 

Skupina F: Real Sociedad - Rijeka 2:2, AZ Alkmaar - Napoli 1:1 
Poredak: Napoli 10, Real Sociedad 8, AZ Alkmaar 8, Rijeka 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri