Ždrijeb skupina Europskog prvenstva

Mladi Vatreni čekaju suparnike na Euru U-21

09.12.2020.

Mladi Vatreni čekaju suparnike na Euru U-21
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Ždrijeb završnog turnira U-21 Europskog prvenstva bit će održan 10. prosinca u Nyonu, s početkom u 15 sati.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska. Na prvenstvu će im se pridružiti domaćini turnira Mađarska i Slovenija. 

Šesnaest reprezentacija na ždrijebu će biti podijeljene u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da domaćini turnira već znaju u kojim će skupinama te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21 - Mađarska se nalazi na prvoj poziciji u Skupini A, dok se Slovenija nalazi na prvoj poziciji u Skupini B.

Utakmice unutar Skupina A i C bit će odigrane u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D fazu skupina na Euru U-21 provesti u Sloveniji.

Plasirane reprezentacije podijeljene su u četiri jakosne skupine, a mladi Vatreni nalaze se u trećoj jakosnoj skupini, uz Rumunjsku, Češku, i Rusiju.

Jakosne skupine

Prva jakosna skupina: Španjolska, Njemačka, Francuska, Engleska
Druga jakosna skupina: Italija, Danska, Portugal, Nizozemska
Treća jakosna skupina: Rumunjska, Hrvatska, Češka, Rusija
Četvrta jakosna skupina: Švicarska, Island, Slovenija, Mađarska

Raspored U-21 Europskog prvenstva promijenjen je uslijed pandemije koronavirusa te će završni turnir po prvi put biti održan u dva odvojena termina. Utakmice unutar skupina bit će odigrane između 24. i 31. ožujka 2021. godine, dok će utakmice u fazi na ispadanje biti odigrane između 31. svibnja i 6. lipnja. Finale će biti održano 6. lipnja u Ljubljani.

Ždrijeb možete pratiti uživo putem Uefine službene internetske stranice

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri