Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > U-21

Ždrijeb Eura U-21 reprezentacija

Hrvatska u skupini s
Portugalom, Engleskom
i Švicarskom

10.12.2020.
Hrvatska u skupini s Portugalom, Engleskom i Švicarskom
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Hrvatska U-21 reprezentacija na skorašnjem Europskom prvenstvu 2021. godine igrat će u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom.

 

Tako je htio ždrijeb europske smotre mladih U-21 reprezentacija, održan u Nyonu, koji nije bio blagonaklon prema mladim Vatrenima. Hrvatska će natjecanje otvoriti 25. ožujka protiv Portugala, 28. ožujka igrat će protiv Švicarske, a 31. ožujka protiv Engleske, sve tri utakmice igrat će u Sloveniji. Hrvatski izbornik Igor Bišćan i uoči ždrijeba je bio svjestan činjenice da na Europskom prvenstvu nema laganih utakmica i protivnika.

“Čini mi se da smo iz druge i četvrte jakosne skupine dobili ponajbolje reprezentacije, ali, što je, tu je. Skupina nije mogla biti lagana, jer je koncentracija kvalitete na Europskom prvenstvu vrlo izražena, ali dobro… Saznali smo protivnike i polako se počinjemo pripremati. Neće biti jednostavno plasirati se u četvrtfinale, ali imamo i mi svoju kvalitetu i, shodno tome, imamo se čemu nadati.”, kaže Igor Bišćan, koji još ne može procijeniti snagu protivnika u skupini.

“Nisam gledao te reprezentacije, jer nije bilo potrebe, ali činjenica je da je Portugal reprezentacija koja konstantno izbacuje jako dobre igrače, baš kao i Engleska, možda kao nikad prije, a da je Švicarska reprezentacija koja svojom kvalitetom sigurno ne spada u četvrtu jakosnu skupinu. Svaka utakmica bit će nam izazov, ali da nismo bili dobri, ne bismo niti bili u prilici igrati na Europskom prvenstvu. Dakle, imamo što pokazati, najbitnije je da prvenstvo dočekamo zdravi i spremni, a onda ćemo biti u stanju potući se sa svima.”. 

Hrvatska će svoje utakmice igrati u slovenskim gradovima koje je Bišćan jako dobro upoznao u razdoblju kad je bio trener ljubljanske Olimpije. 

“Prednost skupine je blizina gradova pa ćemo se osjećati, ne baš kao kod kuće, ali kao blizu kuće. Format natjecanja? Tako je, kako je. Ne možemo na to utjecati, spremit ćemo se i pokušati napraviti što je moguće bolji rezultat. Problem je što nećemo imati slobodnih termina za pripremne utakmice niti zajedničkih priprema, ali, kako nama, tako i drugima. Nastojat ćemo u tih nekoliko dana, koliko ćemo biti na okupu prije prve utakmice, prenijeti igračima najbitnije informacije o protivniku i pokušati pobijediti. Osvajanje triju bodova na početku katkad može biti presudno na turnirskom tipu natjecanja.”, zaključio je Bišćan.

Podsjetnika radi, Euro će se igrati u dva dijela. Faza po skupinama igrat će se od 24. do 31. ožujka 2021. godine, a nokaut faza natjecanja od 31. svibnja do 6. lipnja. Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine ostvarit će plasman u nokaut fazu.

Skupina A

Mađarska
Njemačka
Rumunjska
Nizozemska

Skupina B

Slovenija
Španjolska
Češka
Italija

Skupina C

Rusija
Island
Francuska
Danska

Skupina D

Portugal
Hrvatska
Engleska
Švicarska

foto: UEFA

 

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Litva 7:0

17.11.2020.

Aldo Drosina, Pula

Ljestvica

1.Češka10+1621
2.Hrvatska10+3020
3.Škotska10+1118
4.Grčka10-116
5.Litva10-610
6.San Marino10-500