Skupina D na U-21 EP

Izbornici Portugala, Engleske i Švicarske o Hrvatskoj U-21

11.12.2020.

Izbornici Portugala, Engleske i Švicarske o Hrvatskoj U-21
Foto: UEFA

Izbornici mladih reprezentacija koje su se plasirale na završni turnir U-21 Europskog prvenstva osvrnuli se na jučerašnji ždrijeb u intervjuima s Uefom, a izbornici Engleske, Švicarske i Portugala u svojim su izjavama pohvalili i hrvatsku mladu reprezentaciju.

Hrvatska U-21 reprezentacija nastup na Euru otvorit će utakmicom protiv Portugala, koja je na rasporedu 25. ožujka 2021. godine. 

"Bit će to odlična skupina – Portugal i Švicarska osvojili su 27 bodova u kvalifikacijama, a Engleska 28, što je pokazatelj pouzdano dobrih nastupa u kvalifikacijama. Hrvatska je momčad s tradicijom tehničke i individualne kvalitete te su se također uspješno plasirali na završni turnir. Gledajući povijest U-21 Europskog prvenstva te igrače koji su nastupali na završnom turniru, jasno je kako su mnogi od tih igrača postali važni seniorski reprezentativci, što svim igračima na turniru mora biti velika motivacija. Nadam se da će igrači iskoristiti ovu sjajnu priliku kako bi pokazali svoje sposobnosti", izjavio je izbornik Portugala Rui Jorge.

Mladi Vatreni potom će se susresti sa Švicarskom, čiji je izbornik također pohvalio sve momčadi u Skupini D. 

"Naš je cilj igrati protiv najboljih momčadi. Nismo se uspjeli plasirati na završni turnir već deset godina, a na ovom ćemo turniru igrati protiv tri odlične momčadi – Engleske, Portugala i Hrvatske. To je upravo ono što nam je potrebno kako bismo se razvijali kao ekipa. Mislim da je rasplet naše skupine vrlo otvoren – imamo Englesku, koja je pobijedila devet utakmica, a isto je učinio i Portugal. Hrvatska je također dobro igrala u kvalifikacijama, a bili su pogotovo dobri u drugoj polovici kvalifikacija", poručio je izbornik švicarske mlade reprezentacije Mauro Lustrinelli.

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska U-21 odigrat će protiv mladih Engleza, s kojima su remizirali na prošlom izdanju U-21 Europskog prvenstva. Izbornik engleske reprezentacije Aidy Boothroyd osvrnuo se na taj susret u intervjuu s Uefom:

"Hrvatska je uvijek snažna momčad. S Hrvatima smo igrali na prošlom Euru U-21 – mislim da je ta utakmica bila zanimljiva za neutralne gledatelje, ali svakako nije bila lagana utakmica za izbornike. Hrvatska je vrlo dobra reprezentacija koja proizvodi sjajne igrače i igra s puno stila. Bit će to vrlo, vrlo teška utakmica za nas."

"Kada sam vidio našu skupinu i pogledao naše suparnike, odmah sam pomislio kako svi imaju ogromne snage.  Portugalci i portugalski nogomet dobro su nam poznati, imamo ih prilično puno u engleskom nogometu. Znamo kako igraju i kakvom stilu igre teže. Očekujem tešku utakmicu protiv njih. Kad pogledam našu skupinu, ne očekujem niti jednu laganu utakmicu. Krenut ćemo na turnir s puno natjecateljskog duha i  svakako želimo biti na nastavku turnira u svibnju, no jasno nam je kako nas prvo čeka nekoliko vrlo teških suparnika s kojima se moramo nositi u skupini", dodao je Boothroyd o Skupini D.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri