Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Priopćenje za medije

Održana Skupština
Hrvatskog nogometnog
saveza

17.12.2020.
Održana Skupština Hrvatskog nogometnog saveza
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Putem video konferencije danas je održana sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza kojom je iz sjedišta Saveza rukovodio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Na početku sjednice, predsjednik Šuker poželio je ugodan rad svima skupštinarima, zahvalivši im na prilagodbi novim radnim okolnostima uzrokovanima epidemijom virusa SARS-CoV-2.

Prije početka rada Skupštine, prisutni su se minutom šutnje prisjetili svih preminulih iz nogometne organizacije od posljednje sjednice koja je održana u prosincu 2019. godine.

Predsjednik Šuker se na početku obratio okupljenima prigodnim govorom:

“Štovana gospodo, sve vas srdačno pozdravljam pred kraj turbulentne nogometne godine koja je donijela puno neizvjesnosti i nepovoljnih okolnosti uslijed globalne pandemije koronavirusa. Morali smo se privikavati na novonastale okolnosti, nogomet je u jednom razdoblju stao u cijelom svijetu i tek tad smo uvidjeli koliko nam je silno nedostajao i kolika je važnost njegove uloge na globalnoj razini. Na sreću, život je krenuo dalje, napravljeno je sve da se nogomet više ne prekida i to je najbitnije. Dokle god bude trajala pandemija bit ćemo oprezni, poštivati sve epidemiološke mjere i protokol “novog normalnog”, ali vjerujem da će i to uskoro biti iza nas pa ćemo opet moći uživati u istinskom nogometnom ozračju uz povratak gledatelja na tribine, jer nogomet se u prvom redu ipak igra zbog navijača.”, rekao je Šuker.

foto: HNS

Predsjednik verifikacijske komisije Darko Podnar podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 53 zastupnika, uz osam odsutnih.

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine su usvojili materijale koje nisu imali prilike usvojiti na proljeće, kada zbog epidemije nije održana predviđena sjednica Skupštine. Tako su usvojeni Izvješće o radu Izvršnog odbora i drugih tijela Saveza za 2019. godinu te Završni račun za 2019. godinu, objavljen na internetskim stranicama HNS-a. Usvojene su i promjene financijskog plana za 2020. godinu, nastale uslijed izmjena u kalendaru natjecanja i programu aktivnosti, uzrokovanih globalnom pandemijom.

foto: HNS


Članovi Skupštini usvojili su i program rada za 2021. godinu te prijedlog financijskog plana kojeg je predstavnika voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić:

"Plan je napravljen na osnovu kalendara natjecanja, programskih aktivnosti Saveza i izvršenja prethodnih godina. I inače je teško planirati u nogometu jer ovisimo o rezultatima i okolnostima na koje ne možemo utjecati, a sada još teže zbog epidemije, no moramo se prilagoditi takvim uvjetima."

Planirani su prihodi od 267.220.000,00 kn te rashodi u iznosu od 256.020.000,00 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 11.200.000,00 kn.

Imenovani su članovi izborne i žalbene komisije na mandat od četiri godine, a kako nije bilo molbi za ublažavanje kazni, istoimena Komisija nije bila imenovana niti se glasovalo po toj točki.

foto: HNS


Pri kraju sjednice, prisutnima se obratio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić:

"Iza nas je teška godina i zato moram pohvaliti sve sportske djelatnike u klubovima, članove Skupštine i Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Šukerom, jer smo se uspješno nosili sa svim izazovima. Među rijetkim smo savezima u Europi koji su uspješno okončali natjecanja u muškom, ženskom i malom nogometu, i probali smo cijelo vrijeme razmišljati nekoliko koraka unaprijed. Ne bismo uspjeli da nismo imali dobru suradnju. Rezultati pokazuju da smo radili dobro, i da smo imali kvalitetnu suradnju sa Stožerom civilne zaštite te Ministarstvom turizma i sporta kojima se također zahvaljujem. Imali smo i odličnu suradnju s Uefom i Fifom, pri čemu nam je od velikog značaja članstvo našeg predsjednika u Izvršnom odboru Uefe."

Na kraju sjednice na kojoj su sve odluke usvojene jednoglasno, predsjednik Šuker je naglasio:

"Nadam se da će ova pandemija što prije završiti, da će nam cjepivo koje dolazi omogućiti da igramo EURO s navijačima i da ćemo sljedeći puta imati priliku održati sjednicu Skupštine kako smo inače i navikli - uživo, licem u lice. Hvala vam na vašem doprinosu!"

foto: HNS

 • Preminuo mladi igrač Otoka Dejan Oršuš

  12.04.2021.

  Preminuo mladi igrač Otoka Dejan Oršuš

  Mladi prvotimac Nogometnog kluba Otok, 24-godišnji Dejan Oršuš, preminuo je od posljedica srčanog udara u čakovečkoj bolnici, nakon što mu je pozlilo tijekom prvenstvene utakmice Druge županijske...

 • Osam gradova domaćina Eura potvrdilo kapacitet stadiona

  09.04.2021.

  Osam gradova domaćina Eura potvrdilo kapacitet stadiona

  Europska nogometna federacija Uefa najavljuje povratak gledatelja na skorašnjem Europskom prvenstvu, uzimajući u obzir činjenicu da je u ovom trenutku osam gradova domaćina potvrdilo kapacitete...

 • Nogometnim turnirom obilježen Svjetski dan Roma

  08.04.2021.

  Nogometnim turnirom obilježen Svjetski dan Roma  

  Hrvatski sportski novinari osvojili su malonogometni turnir u povodu 50. obljetnice Svjetskog dana Roma, pobijedivši u polufinalu Rome Međimurja 11:1, a u finalu Rome iz Slavonskog Broda 3:2. Treće...

 • U 74. godini preminuo Drago Tkalec

  07.04.2021.

  U 74. godini preminuo Drago Tkalec

  U Zagrebu je u 74. godini preminuo Drago Tkalec, legendarni prvotimac Zagreba iz njegovih slavnih dana, odnosno dugogodišnji igrač i trener Trešnjevke. Tkalec je rođen je 26. veljače 1948. godine u...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Armenija

01.06.2021.