Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Dogovoreni prijateljski susreti

Vatreni prije Eura
protiv Armenije i
Belgije

18.12.2020.
Vatreni prije Eura protiv Armenije i Belgije
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je dvije prijateljske utakmice koje će hrvatska reprezentacija odigrati u lipnju prije odlaska na Europsko prvenstvo.

Kako u ožujku sve europske reprezentacije čekaju tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine, termini u lipnju ostali su jedina prilika za dogovaranje prijateljskih utakmica prije UEFA Eura koji započinje 11. lipnja.

HNS je dogovorio dva prijateljska susreta uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Europsko prvenstvo - 1. lipnja Vatreni će u Osijeku ugostiti reprezentaciju Armenije, dok će 6. lipnja gostovati u Bruxellesu kod Belgije (20:45) na stadionu Kralja Baudouina.

Hrvatska će po prvi puta u svojoj povijesti odmjeriti snage s reprezentacijom Armenije, dok je s Belgijom do sada odigrala sedam utakmica, uz tri pobjede, dva remija i dva poraza. Belgija je treću godinu zaredom završila kao najbolje rangirana reprezentacija svijeta prema Fifi, a ovaj susret bit će posljednja provjera za obje reprezentacije uoči odlaska na UEFA Euro.

"Drago mi je što smo ovako rano dogovorili prijateljske susrete uoči Eura, pritom imajući u vidu planove izbornika Dalića. Susret s Belgijom bit će pravi spektakl s dvije reprezentacije iz svjetskog vrha, što će izbornicima biti savršena prilika da vide gdje su uoči početka Europskog prvenstva. Nadam se i vjerujem da će pandemija do tada biti iza nas te da će u ovim utakmicama moći uživati i navijači na stadionima. U Osijeku uvijek imamo iznimno poticajnu atmosferu i zato priželjkujem pun stadion protiv Armenije, ako to dopuste okolnosti", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Odlično je što već sada imamo dogovoren cijeli program za razdoblje prije Eura i zato zahvaljujem predsjedniku Šukeru i rukovodstvu Saveza što smo brzo reagirali po pitanju ovih dogovora. Vjerujem da su ovo dobro pogođeni protivnici koji će nam poslužiti da do Eura uhvatimo najbolju formu i pritom vidimo na čemu najviše trebamo raditi do prve utakmice s Engleskom. Nadam se da će nam se navijači moći pridružiti u Osijeku protiv Armenije jer priželjkujemo od njih pozitivnu energiju, a nakon toga čeka nas susret s jednom od najboljih reprezentacija svijeta što će biti idealan test za obje ekipe. Zbog toga smo i kolega Martinez i ja zadovoljni zbog ovog dogovora", poručio je izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić.

foto: HNS

Učitaj više