Igrač godine u Rusiji

Vlašić: "Ova nagrada je velika stvar!"

21.12.2020.

Vlašić: "Ova nagrada je velika stvar!"
Foto: Drago Sopta/HNS

Veznjak Vatrenih i prvotimac moskovskog CSKA, Nikola Vlašić, izabran je za nogometaša godine u Rusiji, što je najveće individualno priznanje u njegovoj karijeri.

 

Vlašić je titulu ponio u prestižnom ruskom izboru, u kojem su o pobjedniku odlučivali glasovi 16 najboljih ruskih trenera, 16 najuglednijih sportskih direktora i menadžera, 16 novinara najčitanijeg ruskog sportskog portala Sport express, odnosno njegovi čitatelji. Vlašićev uspjeh tim je veći uzme li se u obzir činjenica da su u izboru nominirani svi igrački ruske lige, ali i svi ruski igrači, koji igraju u inozemstvu.

"Ova nagrada je velika stvar, u mojim godinama postati najbolji igrač u Rusiji je zaista sjajan uspjeh.", kaže Nikola Vlašić, koji se na tron popeo osvojivši 251 bod. Drugo mjesto osvojio je Aleksej Mirančuk (Atalanta) sa 113 bodova, a treće Roman Zobnin (Spartak Moskva) sa 106 bodova.

"Konkurencija je stvarno bila vrlo jaka, kad su mi prije dva tjedna javili da sam osvojio nagradu bio sam presretan. Svjestan sam koliko je to vrijedno priznanje, ali znam da iza toga stoji predan rad i angažman na svakom treningu i utakmici. Tako će biti i ubuduće, evo slijedi prvenstvena stanka, ali ja ću svaki dan trenirati.".

Poslije svega ispada da je 2020. godina, koju svi proklinju, za Vlašića bila izuzetno uspješna s obzirom na sjajan klupski doseg i punu afirmaciju među Vatrenima. 

"Istina je, ne smijem se žaliti kad je 2020. godina u pitanju, meni je ona donijela puno toga dobroga, samo... Više bih ja volio da je sve bilo normalno i da nismo zbog Covida-19 morali proživljavati sve to što smo proživjeli. Nadam se da će 2021. godina što dolazi nogometu ipak donijeti puno više radosti i da ćemo se konačno vratiti u normalu.", zaključio je Vlašić. 

Nagradu za najboljeg nogometaša godine u Rusiji portal Sport Express dodijelio je petu godinu zaredom, a prije Vlašića titulu su ponijeli Fedor Smolov (Krasnodar, 2016.), Quincy Promes (Spartak Moskva, 2017.) i dvaputa Artem Dzyuba (Zenit, 2018., 2019.).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri