Trofej CROfutsal

Žarko Luketin izabran za najboljeg malonogometaša 2020. godine

08.01.2021.

Žarko Luketin izabran za najboljeg malonogometaša 2020. godine
Foto: Drago Sopta/HNS

Žarko Luketin iz momčadi Olmissuma dobitnik je nagrade za najboljeg pojedinca hrvatskog futsala u netom završenoj kalendarskoj godini.

Nakon dva druga mjesta (2015. i 2016. godine), reprezentativni vratar Žarko Luketin, član omiškog sastava koji je vlasnik tri domaća trofeja, pobjednik je tradicionalnog izbora CROfutsala za najboljeg igrača Hrvatske.

Titulu za 2020. godinu ponio je ispred klupskog i reprezentativnog suigrača Stjepana Perišića, koji je osvojio najveći broj navijačkih glasova, dok su za ukupnu Luketinovu pobjedu (14-13) presudili glasovi novinarskog i stručnog žirija. Treće su mjesto podijelili prošlogodišnji pobjednik Tihomir Novak te Dario Marinović.

Luketin je u 2020. godini s hrvatskom reprezentacijom izborio mjesto u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, zahvaljujući osječkim pobjedama nad Azerbajdžanom i Slovačkom, no u tijesnim je dvobojima naposljetku uspješnija bila Češka.

U dosadašnjih šest izdanja izbora Novak ima dvije titule, a preostale su uz Luketina zaslužili još Marinović, Franco Jelovčić i Duje Bajrušović.

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri