Olmissum u 1/8 finala Lige prvaka

Maretić: “Iza ovog rezultata stoji klupska vizija”

17.01.2021.

Maretić: “Iza ovog rezultata stoji klupska vizija”
Foto: Drago Sopta/HNS

Malonogometaši Olmissuma svladali su u šesnaestini finala Lige prvaka Charleroi (4:1) i ostvarili plasman među šesnaest najboljih europskih momčadi u utakmici tijekom koje su u drugom poluvremenu slomili otpor belgijske momčadi. U prvom redu zahvaljujući strpljivoj igri protiv suparničkog koncepta s “letećim vratarem”.

“Igrali smo protiv nezgodne momčadi koja nam je u prvom poluvremenu igrajući tim načinom remetila ritam i spuštala nas nisko u našu zonu. Dijelom smo tome i sami krivi, jer se igrači u tom razdoblju nisu držali dogovora, a u određenim im je situacijama nedostajalo i malo samopouzdanja. U drugom dijelu smo zaigrali puno bolje, uspjeli kazniti riskantnu igru protivnika i na kraju ostvarili prilično uvjerljivu pobjedu. Svaka čast mojim dečkima, napravili su još jedan veliki rezultat.”, kaže trener Olmissuma, Duje Maretić, koji s nestrpljenjem čeka ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji je na rasporedu u četvrtak.

“Po koeficijentima smo trinaesta, od šesnaest momčadi u osmini finala, što znači da ćemo za protivnika imati momčad iz Španjolske, Portugala, Rusije ili Kazahstana. Da mogu birati? Mislim da bi Ugra Yugorsk, Aktobe pa čak i Benfica bili protivnici po našoj mjeri. To, međutim, ne znači da ćemo se predati ako izvučemo nekog drugog protivnika. Naravno da ćemo sve respektirati, ali nikome ne želimo unaprijed priznati da je bolji od nas. Tim više što se igra samo jedna utakmica i što ždrijeb tek treba određivati domaćinstvo.”.

Plasman Olmissuma u osminu finala Lige prvaka još je jedan korak više u planetarnom usponu omiškog futsalskog kolektiva, kojemu se u kratkom razdoblju dogodilo puno toga dobroga. Uspjeh, međutim, nije došao preko noći.

“Svi rezultati koje smo ostvarili i koje ostvarujemo nisu se dogodili i ne događaju se slučajno. Iza svega toga stoji predani i sustavni rad svih nas u klubu u kojem je sve posloženo do najsitnijeg detalja. Dakle, cijela ova naša priča ima zašto i zato. Iza uspjeha Olmissuma stoji vizija i pomno planiranje.”.

Sjajan uspjeh Omišana dvama su pogocima garnirali Stjepan Perišić (glavni poziv) i Valerije Jurić (pretpoziv), koji su osvanuli na popisu Marinka Mavrovića, novog izbornika hrvatske futsalske reprezentacije koju uskoro očekuju prvi nastupi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Albanije (Varaždin, 27. siječnja) i Danske (Aarhus, 30. siječnja). Budući da Duje Maretić skorašnje okupljanje očekuje u svojstvu Mavrovićeve “desne ruke”, najpozvaniji je komentirati trenutačnu formu reprezentativaca u redovima Olmissuma.

“Perišić i Jurić su vrlo dobru igru okrunili pogocima, Jurić je čak vukao ozljedu pa smo ga “krpali”. I ostali reprezentativci su bili na visini zadatka, pogotovo Luketin, čije su obrane u nekoliko navrata bile presudne, ali jednako dobar dojam ostavili su i Postružin, Jurlina i Horvat. Drago mi je da su odličnu utakmicu odigrali i reprezentativci u redovima slovenskog Dobovca, Luka Perić je bio dvostruki strijelac, Tihomir Novak je također zabio gol u pobjedi 3:2. Dakle, kad je u pitanju forma reprezentativaca pred početak kvalifikacija za Euro, možemo biti jako zadovoljni.”.

U tom kontekstu treba samo vjerovati da će testiranja igrača 22. siječnja rezultirati negativnim rezultatima u laboratoriju kao najava pozitivnih rezultata na parketu.

“Upravo tako. Jako je bitno da kompletni dočekamo utakmice protiv Albanije i Danske, pritom sasvim jasno preuzimamo ulogu favorita i vjerujemo da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo na otvaranju kvalifikacija ostvariti dvije pobjede.”, zaključio je Maretić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri