Izbornikova premijera

Mavrović: "Ključan je bio preokret na kraju prvog dijela"

27.01.2021.

Mavrović: "Ključan je bio preokret na kraju prvog dijela"
Foto: Drago Sopta/HNS

Marinko Mavrović ostvario je premijernu za kormilom hrvatske futsalske reprezentacije koja je na otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2022. godine u Varaždinu svladala Albaniju (4:1).

 

Bez obzira na vodeći pogodak Albanaca, Hrvatska je u nastavku utakmice uspjela slomiti otpor žilavih gostiju, preokrenuti rezultat i na kraju slaviti uvjerljivu pobjedu.

“Jednostavno, dogodilo se sve ono što nismo priželjkivali. Znali smo da će protivnik igrati plitku zonu na deset, dvanaest metara i da će živjeti za kontru i naša je želja bila u tome limitirati Albance. Na početku smo imali dosta krivih dodavanja, vidjelo se da su igrači bili u grču i dogodilo se ono što nismo smjeli dozvoliti, a to je rani gol protivnika. Albanija je reprezentacija koju drži rezultat i zato je jako bitno da smo se uspjeli vratiti u zadnjoj minuti prvog poluvremena kad smo zabili dva pogotka. Čim smo ušli u rezultatsku prednost kroz posjed lopte smo tražili treći gol. Imali smo malo problema s realizacijom, ali poslije trećeg pogotka priča je bila gotova. Možda smo do pobjede trebali doći na lakši način, ali, s obzirom na poraz od Češke, kod svih nas se osjetio neki grč.”, rekao je poslije utakmice Marinko Mavrović, koji se već okrenuo razmišljanjima o subotnjoj utakmici protiv Danske u Aarhusu.

“Očekujemo sasvim drukčijeg protivnika koji fizički izgleda puno spremnije, iako je možda tehnički limitiraniji. Danska je čvrsta i agresivna i voli se nadigravati. Naravno da je Hrvatska bolja i da je favorit u toj utakmici, tražit ćemo bodove koji će nam biti izuzetno bitni pred dvoboje s Ukrajinom u borbi za prvo mjesto.”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Iskusni Dario Marinović u pobjedu Hrvatske ugradio je dva pogotka.

“Teška utakmica, nismo znali što očekivati od Albanaca, nije bilo lako napraviti skauting, jer su relativno nepoznati na futsal sceni. Imaju stil igre koji je dosta nezgodan, odlično im se otvorila utakmica, jer su poveli iz prve kontre i čvrsto stajali u obrani koju je bilo teško probiti. Iskreno, nismo odigrali neku bajnu utakmicu niti bili posebno nadahnuti, ali na kraju smo strpljivom igrom okrenuli rezultat i zasluženo pobijedili. Zadržat ćemo ono što je bilo pozitivno, a negativne stvari pokušati ispraviti.”, istaknuo je  Marinović, koji je posebno zadovoljan činjenicom da su dva hrvatska gola stigla iz prekida.

“To uvijek raduje, ovo su utakmice u kojima se protivnik najčešće probija iz prekida. Albanska je obrana stajala dosta nisko pa je bilo puno udaraca i, shodno tome, puno odbijanaca u ubačaje sa strane i iz kuta.”.

Hrvatsku već u subotu u Aarhusu očekuje novi ispit protiv Danske.

“Neka nam ova utakmica bude primjer za ono što nas čeka u Danskoj, podsjetnik na ono što ne smijemo raditi i što moramo poboljšati u našoj igri. Vjerujem da ćemo u Aarhusu biti još bolji.”, zaključio je Marinović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri