Uefin sastanak s domaćinima Eura

Čeferin: “Moramo ostaviti prostor za povratak navijača”

28.01.2021.

Čeferin: “Moramo ostaviti prostor za povratak navijača”
Foto: Getty Images

Čelnici Europske nogometne federacije Uefe sastali su se s predstavnicima 12 domaćina organizatora Eura 2020 na rutinskom sastanku i razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom koji će se održati u lipnju i srpnju.

Uefa je, pritom, ponovila svoju obvezu održavanja europske smotre u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

“Uefa se obvezala održati Euro u 12 prvotno planiranih gradova. Euro je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi razvoj nogometa.”, rekao je predsjednik krovne europske nogometne organizacije, Aleksander Čeferin, i izrazio optimizam po pitanju epidemiološke situacije uoči velikog nogometnog događaja.

“Navijači su velik dio onoga što nogomet čini posebnim, a to vrijedi za Euro, jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor mogućnosti njihova povratka na stadione. Kako se približavamo turniru važno je gradovima i vladama domaćina pružiti što više vremena da bi formulirali točnu sliku o tome što će biti moguće u lipnju i srpnju.”, zaključio je Čeferin.

Podsjetnika radi, Europsko prvenstvo trebalo bi se održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg. Hrvatska reprezentacije igrat će u skupini D s Engleskom, Češkom i Škotskom, utakmica protiv Gordog Albiona na rasporedu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci igraju u Glasgowu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri