Prvi “topnik” lige

Lovrić: “Perišić mi je najdraži igrač, a obožavam gledati Modrića”

10.02.2021.

Lovrić: “Perišić mi je najdraži igrač, a obožavam gledati Modrića”
Foto: Drago Sopta/HNS

Kristijan Lovrić još jednom je bio “match winner”. Krilni napadač Gorice maestralnim je pogotkom srušio Slaven Belupo (1:0) i donio svojoj momčadi vrijednu pobjedu u borbi za najviše pozicije Hrvatski telekom Prve lige.

Kad je Lovrić u pitanju - ništa novo. I nimalo slučajno. Najbolji strijelac lige postigao je u Koprivnici 14. prvenstveni pogodak ove sezone, upisao se peto kolo za redom u rubriku strijelaca i izjednačio osobni rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni HNL-a. Lani mu je za 14 golova trebao 31 nastup, ove sezone samo 18. U čemu je tajna golgeterskog “booma” Kristijana Lovrića?

“Tajna je prvenstveno je u dodatnom radu, fokusiranosti na treninge i utakmice kroz posljednje dvije godine. Isto tako na sve utječe i moja okolina, posebno obitelj, Monika i Robi, ali i ljudi koji vode brigu o meni, donijeli su mi prijeko potrebni mir i omogućili mi da budem usredotočen samo na nogomet. To je priča u kojoj uživam i zbog koje ću biti još bolji.”, kaže Kristijan koji se ne zamara konačnom cifrom koja bi ga zadovoljila na kraju sezone.

“Nije bitno koliko ću imati golova na kontu na kraju, cilj mi je biti najbolji igrač sezone. Uostalom, osim golovima, težim pridonositi svojoj momčadi i asistencijama, i odgovornom obranom. Naravno da najviše volim zabiti gol, a koliko će ih još biti to ćemo tek vidjeti…”.

Lovrićevi pratitelji na vrhu ljestvice strijelaca, Mario Gavranović i Ramon Mierez, sada zaostaju dva pogotka. Njih i smatra najvećim konkurentima u borbi za laskavu titulu najstrijelca HNL-a.

“Gavranović i Mierez jesu moji najozbiljniji konkurenti. Čini me sretnim u ovom trenutku biti ispred njih, jer su oni ipak centralni napadači, a isto tako treba naglasiti da ipak igraju u dvjema prvoplasiranim momčadima.”.

Kristijan ove sezone svojim pogocima održava Goricu u samom vrhu, uz bok Dinamu i Osijeku, ali cijela momčad je razinu igre podigla na puno višu stepenicu u odnosu na prijašnje godine.

“Uspjeh Gorice počiva na kvaliteti igrača, poštovanju, koheziji i dobroj atmosferi unutar momčadi. Naravno da zasluge idu i predsjedniku kluba, Nenadu Črnku, koji je Goricu učinio respektabilnim i ozbiljnim klubom. Borba za naslov prvaka? Dinamo i Osijek su trenutačno ispred svih, ali svi mi u Gorici nadamo se da možemo držati korak s vodećim momčadima i potrudit ćemo se da kraja ostati u igri za najviši plasman. Rijeka također ima kvalitetu, pretpostavljam da će biti vrlo neizvjesno do samog kraja.”.

Sve to o čemu priča najbolji strijelac lige ukazuje na vrlo zanimljivu sezonu elitnog hrvatskog nogometnog razreda.

“HT Prva liga je u ovom trenutku jedna od najuzbudljivijih prvenstava u Europi, na našim prvoligaškim travnjacima igra se dobar nogomet, svi se bore za nešto i osobno uživam prateći ligu iz kola u kolo.”.

Lovrićev odličan udarac postao je “trade mark” u njegovoj igri. Je li u pitanju čisti talent ili iza svega stoji predan rad?

“Velike zasluge imaju rad i vježba, nekad sam znao ostati i dva ili tri sata poslije treninga vježbati udarce iz svih pozicija. Danas to radim u manjoj mjeri. Ipak, vjerujem da su neke stvari i urođene… Igrači koji su mi bili uzori kad je u pitanju udarac? Nisam o tome razmišljao na takav način, znam samo da mi je najdraži igrač Ivan Perišić, da obožavam gledati Luku Modrića i da posebno cijenim i Edina Džeku.”.

Naravno da Kristijanove odlične igre u kontinuitetu ne mogu proći nezapaženo i da je već izvjesno vrijeme na meti puno većih klubova, ali golgeter Gorice kaže da će o nogometnoj budućnosti razmišljati kad za to dođe vrijeme.

“Sad sam fokusiran samo na Goricu, ali naravno da se u budućnosti vidim u nekom ozbiljnijem europskom klubu. Međutim, ne zamaram se time posebno, to su stvari o kojima brigu vode moji zastupnici. Najveća želja mi je ipak dres reprezentacije.”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri