Post festum 12. kola

Čekol: “Liga je izjednačena, nema više izraženih favorita”

17.02.2021.

Čekol: “Liga je izjednačena, nema više izraženih favorita”
Foto: Drago Sopta/HNS

Futsal Dinamo i Universitas odigrali su najuzbudljiviju utakmicu 12. kola Prve HMNL koja je odlučena doslovno u posljednjim sekundama, “modri” su na kraju slavili 4:2, ali dvadesetak minuta prije kraja na semaforu je svijetlilo - 2:2!

 

Pogodak odluke 27 sekundi do isteka vremena postigao je Kristian Čekol, čiji je volej neobranjivo odsjeo u donjem desnom kutu, trijumf domaćina u “trilerskoj” završnici potvrdio je pogotkom iz svog kaznenog prostora vratar Mario Herceg.

“Da, bilo je vrlo neizvjesno, utakmica je bila napeta do samog kraja. Universitas je odigrao odličnu utakmicu, stvarno su bili jako težak protivnik. Riječ je o mladoj momčadi, predvođenoj iskusnim vratarom koji im ulijeva sigurnost. Serijom dobrih rezultata Splićani su se odmaknuli sa začelja i vjerujem da će se boriti za play-off. Utakmica se lomila do samog kraja, i, eto, na kraju je moj gol presudio. Naravno da sam sretan zbog toga, ali još više zbog pobjede momčadi.”, kaže Kristian Čekol, koji ukazuje na vrlo izjednačene odnose snaga u proljetnom dijelu prvenstva.

“Liga nudi iznenađenja kao nikad, nema izraženih favorita, svatko svakog može pobijediti. Uostalom, potvrđuje se da favoriti često gube utakmice, što znači da sve momčadi jako dobro rade i to puno utječe na poboljšanje kvalitete samog natjecanja. Do kraja prvenstva očekujem još puno zanimljivih utakmica i iznenađujućih rezultata, to je ono što daje draž svakom sportu.”.

Kristian Čekol vratio se Futsal Dinamu poslije četveromjesečne talijanske avanture, tijekom koje je branio boje Mete Catanije. Pandemija je učinila svoje pa je povratak bio logičan izbor, ali Kristian je dovoljno dugo bio na “čizmi” da ne bi mogao razlučiti razlike između elitnih futsalskih natjecanja u Hrvatskoj i Italiji.

“U Italiji je sve puno profesionalnije, igrači se bave isključivo futsalom i to njihovoj ligi daje na kvaliteti. Naša je liga sada vrlo izjednačena i to je dobro. Borba za naslov prvaka? Svatko ima šanse, vidimo to po rezultatima. Što se Futsal Dinama tiče, mislim da s pravom konkuriramo za titulu. Ako svi budemo pravi i ako nas mlađi igrači poprate i odigraju na vrhunskoj razini, možemo se upustiti u borbu za naslov prvaka. To, uostalom, i jest bio jedan od razloga mog povratka iz Italije.”.

Čekol je u sastavu hrvatske reprezentacije sudjelovao u dvjema pobjedama (Albanija 4:1, Danska 4:1) na početku kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2022. godine u promociji novog stručnog stožera na čelu s izbornikom Marinkom Mavrovićem i njegovim pomoćnikom Dujom Maretićem.

“Reprezentativni dojmovi su jako dobri, još se uvijek privikavamo na novi stožer, ali već sad se vide promjene i mislim da novi stožer radi odličan posao. Uskoro nas očekuju najvažniji dvoboji s Ukrajinom, nadamo se pobjedama i plasmanu na Euro. Ova momčad svojom kvalitetom to i zaslužuje.”, zaključio je Čekol.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri