Odluka IO-a Uefe

Otkazana juniorska Liga prvaka

17.02.2021.

Otkazana juniorska Liga prvaka
Foto: Getty Images

Izvršni odbor Europske nogometne federacije Uefe donio je odluku o otkazivanju juniorske Lige prvaka u sezoni 2020/21. zbog pandemije Covid-19, objavila je krovna organizacija europskog nogometa.

 

Juniorska momčad Dinama ostala je tako bez nastupa u elitnom europskom klupskom natjecanju. Mladi "dinamovci" trebali su u prvom kolu igrati protiv norveškog Rosenborga, a utakmica je bila na rasporedu 2. ili 3. ožujka u Zagrebu.

Uefa je uslijed globalne pandemije koronavirusa prvotno promijenila format natjecanja, a kalendar je bio sužen samo na proljetni dio sezone. Međutim, različite mjere koje su nametnule zdravstvene vlasti širom Europe natjerale su je na otkazivanje natjecanja ove sezone.

"Ograničenja putovanja stvaraju velike poteškoće u organiziranju utakmica, a dva kluba su se već povukla iz natjecanja," poručili su iz Uefe.

Izvršni odbor Uefe naglasio je da ne postoji mogućnost daljnjeg odgađanja početka natjecanja te da se zdravlju i sigurnosti mladih igrača mora dati najveći mogući prioritet.

"Nažalost, uvjeti za ponovno pokretanje ovog međunarodnog natjecanja nisu ispunjeni u trenutnim okolnostima," dodala je Uefa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri