Mađarski remi U-19 reprezentacije

Šimunić: “Odigrali smo jako dobru utakmicu”

18.02.2021.

Šimunić: “Odigrali smo jako dobru utakmicu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija remizirala je s Mađarskom (2:2) u prijateljskoj utakmici odigranoj u neuobičajenom formatu s poluvremenima koja su trajala 60 minuta. 

 

Iz jednostavnog razloga da bi izbornik Josip Šimunić mogao koristiti veći broj igrača i, shodno tome, steći što bolji uvid u njihove mogućnosti pred konačni odabir momčadi za nastup na turniru Elitnog kola u Karlovcu i Lučkom krajem ožujka.

Iako je zbog epidemiološke situacije u ovom trenutku još uvijek neizvjesno hoće li Hrvatska odmjeriti snage protiv Kazahstana (24. ožujka), Latvije (27. ožujka) i Gruzije (30. ožujka), Šimunić ništa nije želio prepustiti slučaju.

“Jako sam zadovoljan kako je to izgledalo, konačno smo postigli da momčad zajedno napada i da se zajedno brani. Naravno da uvijek može bolje, ali odigrali smo jako dobru utakmicu protiv vrlo kvalitetnog suparnika.”, ističe Šimunić, koji je koristio usluge dvadesettrojice igrača.

Mogu reći da su igrači opravdali poziv, ali ne želim nikoga posebno izdvajati niti hvaliti, jer to u njihovim godinama može biti samo kontraproduktivno. Hvaliti ih možemo kad postanu igrači i kad se s tim budu mogli nositi. Mađari su nam bili odličan sparing partner i ovo je bila dobra provjera za ono što nas čeka u ožujku. Doduše, u ovom trenutku se još ne zna što će biti s odigravanjem tih utakmica, ali nastojat ćemo biti maksimalno spremni.”, zaključio je Šimunić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri