Olmissum lovi Final Eight

Maretić: “Moramo biti hrabri, uz malo sreće možemo do pobjede”

19.02.2021.

Maretić: “Moramo biti hrabri, uz malo sreće možemo do pobjede”
Foto: Drago Sopta/HNS

MNK Olmissum sutra u Omišu od 19.30 sati (HNTV) protiv ruskog KPRF-a igra utakmicu osmine finala futsalske Lige prvaka. Omiška momčad ima priliku ostvariti povijesni uspjeh plasmanom na Final Eight elitnog europskog klupskog natjecanja, ali zadatak neće biti nimalo lagan.

Omišani će biti domaćini aktualnom ruskom prvaku i trećeplasiranoj momčadi prošlogodišnjeg izdanja Lige prvaka, ali, bez obzira na to, trener omiške momčadi, Duje Maretić, ne skriva ambicije.

“Već nekoliko dana osjećam pozitivnu tremu, ipak je riječ o utakmici koja nas može odvesti na Final Eight. Igramo protiv vrlo jakog protivnika, koji je uz Barcelonu i Sporting, jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova. Riječ je, praktički, o ruskoj reprezentaciji, pojačanoj za odlične brazilske i španjolske igrače.”, kaže Maretić, koji je analizirao igru protivnika do najsitnijih detalja.

“U velikoj mjeri koriste sustav 4-0 s kojim se baš i ne susrećemo često, u našoj ligi momčadi obično igraju u sustavu 3-1, oslanjajući se na kvalitetne pivote. Jednako tako, KPRF u igri često priključuje vratara i tako spuštaju svoje protivnike u zonu, a ono na što također moramo obratiti pozornost su prekidi iz kojih su jako dobri. Svjestan sam da će nas Rusi pokušati slomiti ritmom, to je njihov tipični način igre, ali tjelesno smo jako dobro pripremljeni i vjerujem da ćemo odgovoriti na pravi način. Nadam se da će igrači biti raspoloženi i hrabri, a u tom slučaju, uz malu dozu sreće možemo doći do pobjede.”.

Koliko god Omišani imali prednost domaćeg terena, tribine na Ribnjaku će, nažalost, biti gotovo prazne.

“Ljudi zovu, pitaju da li se mogu nekako ipak naći na tribinama, ali pravila su jasna, moramo poštivati Uefin protokol koji je u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Svima nam je žao što ovu utakmicu nećemo igrati pred našim navijačima, uvjeren sam da bi dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta i da bi sve “gorjelo”…”.

Uoči dvoboja s KPRF-om Maretić je suočen s ozljedama Kristijana Postružina i Valerija Jurića, ali će sigurno imati na raspolaganju kapetana hrvatske reprezentacije, Franca Jelovčića, koji je nedavno pojačao momčad kao posuđeni igrač belgijskog prvoligaša Halle-Goika.

“Na žalost, Postružin će preskočiti ovu utakmicu, a Jurić bi trebao biti u kadru. Jelovčić je OK, posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Alumnusa nije igrao samo zbog prevencije. Koji god sastav imali na raspolaganju, borit ćemo se pa što bude…”, zaključio je Maretić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri