1/8 finala futsalske Lige prvaka

Video: Tijesan poraz Olmissuma za oproštaj od Europe

20.02.2021.

Video: Tijesan poraz Olmissuma za oproštaj od Europe
Foto: Drago Sopta/HNS

Malonogometaši Olmissuma poraženi su od KPRF-a (1:2) u osmini finala futsalske Lige prvaka i oprostili se od elitnog europskog klupskog natjecanja, propustivši priliku izboriti nastup na Final Eightu.

 

Na žalost Omišana, u ključnim situacijama presudila je pojedinačna kvaliteta u redovima jake ruske momčadi. Olmissum je poveo pogotkom Pavića (9’) poslije Jelovčićeva proigravanja iz kuta. Međutim, već u sljedećem napadu, pola minute poslije, izigrana je obrana Omišana, a Asadov zabija za 1:1. Pobjedonosni pogodak za rusku momčad postigao je Asadov u 35. minuti kada je s desne strane izbacio iz igre Perišića i pogodio bliži Luketinov kut.

Trener Olmissuma Duje Maretić bio je poslije poraza ponosan na izdanje svoje momčadi koja se jako dobro nosila protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

“Bili smo blizu, ali često protiv tako kvalitetnih momčadi u situaciji kad ste baš toliko blizu ostanete za korak kratki. Čestitam dečkima, iako nemam običaj čestitati na porazima, držali su se svega što smo se dogovorili. Međutim, dogodilo se ono što i jest bila prijetnja, ubili smo im sustav, ali presudila je njihova individualna kvaliteta. Ispada da Olmissum u svojoj povijesti nikad nije stvari postizao iz prve, ali obećavamo Europi da ćemo se vratiti i sljedeći put odraditi posao kako treba.”, rekao je poslije utakmice trener Olmissuma, Duje Maretić, koji mora žaliti što vodstvo njegove momčadi nije potrajalo malo duže.

“Tu se vidi da smo još zeleni kad su u pitanju utakmice na ovako visokoj natjecateljskoj razini. Kad smo poveli trebali smo malo bolje iskontrolirati stvari, a mi smo u prvom sljedećem napadu naivno primili pogodak. No, što je, tu je, dečki su se držali dogovora, a možda će o našoj igri najviše reći komplimenti trenera KPRF-a, koji je rekao da smo kvalitetni i imamo glavu i rep. Nastavit ćemo raditi kao i do sada, nadam se da smo hrvatski futsal predstavili u dobrom svjetlu.”.

Bez daljnjega. Omišani su protiv puno iskusnije momčadi bili u egalu do samog kraja.

“Ovo su utakmice dvije ili tri razine više od onih u Prvoj HMNL, ali zato futsal i privlači ljude, iako… I na našim parketima se igra jako dobro, vjerujem da će moji igrači izvući pouke iz ovog poraza i iskustvo koje su skupili u ovoj utakmici prenijeti u nastavku našeg prvenstva. U ovoj nam je utakmici nedostajalo malo više brzine i okomitosti, ali treba priznati i to da je momčad KPRF-a bila jako dobra u fazi obrane. Ovo će nam u svakom slučaju biti velika škola, izaći ćemo iz ovoga još jači.”, zaključio je Maretić.

Olmissum - KPRF 1:2 (1:1)

Dvorana SD Ribnjak. Bez gledatelja. Prvi sudac: Cristiano José Cardoso Santos. Drugi sudac: Ruben António Cardoso Santos (obojica Portugal). Treći sudac: Vedran Babić (Hrvatska). Četvrti sudac: Mario Budimir (Hrvatska). Strijelci: 1:0 Pavić (9’), 1:1 Asadov (9’), 1:2 Asadov (35’).
OLMISSUM: Žarko Luketin, Duje Kustura, Franco Jelovčić, Mijo Mišerda, Nikola Pavić, Josip Jurlina, Matej Horvat, Antonio Juretić, Stjepan Perišić, Josip Kolobarić, Valerije Jurić, Antonio Sekulić, Josip Bilandžić, Božidar Baučić. Trener: Duje Maretić
KPRF: Albert Tsaider, Romulo, Gleb Razorenov, Raúl Gómez, Arser Bagirov, Lin, Yanar Asadov, Artem Niyazov, Paulinho, Pavel Sokolov, Denis Burkov, Vladislav Merlushkin, Nando, Alexander Boytsov. Trener: Besik Zoidze.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri