Prvijenac za Lille

Bradarić: "U ovom trenutku sve izgleda sjajno"

22.02.2021.

Bradarić: "U ovom trenutku sve izgleda sjajno"
Foto: Drago Sopta/HNS

Domagoj Bradarić probio je led. Branič hrvatske A reprezentacije postigao je svoj prvi pogodak za Lille i zapečatio uvjerljivu gostujuću pobjedu nad Lorientom (4:1), a njegova momčad zadržala prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Da stvar bude bolja, Domagoj je u igru ušao tek u 86. minuti, a ipak je četiri minute kasnije neobranjivim udarcem s ruba šesnaesterca zaključio kontru Lillea i stavio točku na “i” još jednog u nizu uspjeha svoje momčadi.

“Zadovoljan sam, naravno, postigao sam prvi gol za Lille, nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu. Prvi smo na prvenstvenoj ljestvici, u ovom trenutku sve izgleda sjajno.”, kaže Domagoj koji je susret počeo na klupi, ali ne zbog loših igara, već zbog činjenice da trener Lillea, Christophe Galtier, u drugom dijelu sezone rotira momčad iz utakmice u utakmicu.

“Trener puno rotira i u tom kontekstu i ne možemo govoriti o tome da imamo prvu postavu, jer doslovno cijela momčad ove sezone igra na top razini. I nitko se ne ljuti kad bude na klupi, jer svi znaju da trener ozbiljno računa na svakog igrača i da svatko u određenom trenutku daje obol dobrim rezultatima momčadi.”.

A Lille u 2021. godini dosta postiže sjajne rezultate u kontinuitetu. U prvenstvu je na samom početku godine doživio neočekivani domaći poraz (1:2) od Angersa (drugi u cijeloj sezoni uz onaj od Bresta 2:3 u prvom dijelu), a poslije toga nanizao sedam pobjeda i remi. Tome je pridodao i trijumf u Kupu protiv Dijona (1:0), a prosjek je jedino malo pokvario poraz od Ajaxa (1:2) u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige.

“Da, dogodila su nam se ta dva prvenstvena poraza i to od momčadi od kojih nismo očekivali da ćemo izgubiti. Sve u svemu, držimo ritam, ide nam odlično. Nadam se da ćemo ostati do kraja prvi, ha, ha, ha… I znam da su nam mnogi već odavno predviđali da ćemo pasti u formi, ali ne damo se. Čak smo i mi između sebe iznenađeni kako nam dobro ide, ali bolje da šutim da ne ureknem.”.

Situacija na vrhu ljestvice Ligue 1 izjednačenija je, no ikad. Dakle, Lille 58, Lyon 55, PSG 54, Monaco 52. Momčad Nike Kovača sasvim se približila vodećima nedjeljnim trijumfom protiv PSG-a na Parku prinčeva.

“I to potpuno zasluženo. Nije to bila utakmica da je PSG dominirao i promašivao prilike, a Monaco dao dva slučajna gola. Na vrhu su četiri momčadi u nekoliko bodova, prvenstvo je u svakom slučaju vrlo zanimljivo ove sezone. I sve četiri momčadi su vrlo jake, nitko više ne može sa sigurnošću reći da će PSG na kraju osvojiti naslov prvaka. Općenito gledajući, francusko prvenstvo je vrlo zahtjevno natjecanje, puno drukčije u odnosu na neka druga nacionalna prvenstva. To se najbolje osjeti kad igramo europske utakmice. Igra se brzo, do izražaja dolazi duel-igra, u defenzivi se ide dosta jako, čvrsto se drži obrana. To se pogotovo odnosi na našu igru s obzirom na to da smo momčad koja je ove sezone primila najmanje golova, obrana je naš najveći forte.”.

Lille u četvrtak igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige i, unatoč porazu od Ajaxa (2:1) u prvoj utakmici, nitko nema namjeru unaprijed se predavati pred uzvrat u Amsterdamu.

“Nije još sve gotovo, nastojat ćemo se revanširati Ajaxu za poraz u prvoj utakmici. Na žalost, prvu smo utakmicu nesretno izgubili, uvjeren sam da imamo šanse u revanšu. U svakom slučaju, želimo u Europi otići što dalje, iako je francusko prvenstvo ipak prioritet.”.

Domagoj je u stalnom kontaktu s Hrvatima u Francuskoj, Tomom Bašićem (Bordeaux) i Dujom Ćaletom-Carom (Marseille), koji mu ove sezone gledaju u leđa.

“Toma je nešto bio ozlijeđen, a Duje u Marseilleu ima veliki problem s navijačima, koji već neko vrijeme izražavaju nezadovoljstvo. U Marseilleu stvarno nije lako igrati, pritisak navijača je nevjerojatan. Ne smijem zaboraviti spomenuti niti odličan posao Nike Kovača u Monacu. Da se razumijemo, Monaco je i prošle sezone imao vrlo jaku momčad, ali primali su puno pogodaka i gubili utakmice. Međutim, Kovač ih je ove sezone posložio, momčad ima glavu i rep, točno se znaju zaduženja unutar momčadi, nema pojedinačnih iskakanja i to se vidi na prvenstvenoj ljestvici.”.

Bradarićeva dobra forma posebno je važna u kontekstu skorašnjih utakmica Vatrenih na početku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru (Slovenija, Cipar, Malta). Za izbornika Zlatka Dalića pogotovo je dobro što Domagoj nije iznimka.

“To će doći brže nego što mislimo. Dobro je to što je puno reprezentativaca u jako dobroj formi, vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmice u ožujku i dobro startati u novom kvalifikacijskom ciklusu. To je itekako značajno za naše samopouzdanje pred nastup na Europskom prvenstvu, od kojega svi puno očekujemo. Budemo li svi zdravi, vjerujem da možemo biti jako dobri.”, zaključio je Bradarić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri