Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Izbornikove čestitke

Dalić: “Lukin
doprinos hrvatskom
nogometu je
nemjerljiv”

01.03.2021.
Dalić: “Lukin doprinos hrvatskom nogometu je nemjerljiv”
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Zlatko Dalić nije mogao poželjeti boljeg “suputnika” na zajedničkom putu do epohalnog dostignuća. Luka Modrić je od prvog dana Dalićeva izbornikovanja kapetan momčadi koja je prije dvije i pol godine osvojila povijesno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Naravno da Lukin jubilej nije mogao proći bez izbornikove čestitke.

“Svi znamo tko je Luka Modrić i koliko je značajan njegov doprinos reprezentaciji, ali i hrvatskom nogometu i sportu uopće. To što je on u posljednjih petnaest godina napravio za reprezentaciju teško će itko nadmašiti, Luka je lider na terenu i u svlačionici, igrači ga izuzetno cijene i poštuju. U reprezentaciji na vrhunskoj razini traje već toliko godina ponajviše zahvaljujući profesionalnom odnosu na svakom treningu i utakmici.”, kaže izbornik Vatrenih ističući u prvi plan skladan odnos s kapetanom.

“Lako je biti trener i izbornik Luki Modriću. Naš je odnos isti od prvog dana, Luka je uvijek bio jednostavan, normalan, pošten, otvoren, iskren… Zbog toga i jest postigao tako puno u nogometu. Luka momčad i suigrače čini boljima, uz njega mladi igrači lakše stasaju, jer imaju od koga i što učiti, a u svakom trenutku mogu računati na njegovu golemu podršku. Vrhunski je igrač i profesionalac, zaslužio je biti najbolji na svijetu i rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Želim mu još puno lijepih trenutaka u reprezentaciji, posebno me raduje činjenica da na okupljanja i dalje dolazi s ogromnom željom i voljom kao i prvog dana. To je nešto što itekako treba cijeniti.”, zaključio je Dalić. 

Učitaj više